fredag, september 13, 2013

Miruna Peia hjemme hos Herren

I dag er tankene mine hos en god venn av meg: pastor Ioan Peia (bildet), og jeg kjenner på en djup sorg. Ved ettermiddagstid gikk hans kjære kone, Miruna, hjem til Herren etter lang tids sykdom.

Jeg hadde gleden av å tolke Ioan da han talte under en av de siste nasjonale bønnekonferansene på Grimerud. Ioan, som er fra Romania, er en anerkjent internasjonal bønneleder, som har fått bety mye for ulike bønnenettverk over hele Europa. Han er en dynamisk, samtidig ydmyk Herrens tjener med stor integritet. Når han var på besøk her i Norge var Miruna svært syk. Likevel ville hun at han skulle være sammen med oss. Slik var hun: Miruna satte Guds rike først, og mannen sin, som hun var så glad i ville du dele med andre.

Første gang jeg traff Ioan var en samling for europeiske bønneledere i Europa i Tsjekkia. Under mitt første besøk i Israel traff jeg ham akkurat i det vi hadde seilt over Genesaretsjøen, og gikk opp et trapp 'på den andre siden'. Det hadde jeg ikke ventet meg. Vi kolliderte nesten med hverandre i det jeg kom opp på toppen av trappa. Siden har vi holdt kontakt. Jeg håper Ioan kommer til bønnekonferansen på Grimerud neste år.

Ioan skriver dette om Miruana i en epost i kveld:

'Miruna er nå hjemme hos Herren Jesus som hun elsket og tjente så trofast i familien og i menigheten'.

Det er ikke lett å forstå dette. La oss omslutte Ioan og familien i bønn.

Miruna begraves i søndag fra Sfanta Treime, baptistmenigheten i Iuliu Valaori 20 i Bukharest. Hun vil etter eget ønske bli gravlagt på den jødiske gravlunden, der også hennes slektninger ligger gravlagt.

Ingen kommentarer: