mandag, september 23, 2013

Messianske jøder og hedningekristne samles til Løvhyttefesten

I Israel feires i disse dager en av Herrens høytider: Løvhyttefesten. I artikkelen under denne kan du lese at 5000 kristne fra over 100 land deltar på Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem løvhyttefest, men de er slett ikke alene om å arrangere sammenkomster i forbindelse med denne høytiden.

Også de messianske jødene har sin Løvhyttefest, denne gangen i The Pavilion Centre i Jaffa-gaten midt i hjertet av Jerusalem. Jeg har hatt gleden av å delta på denne festen en gang. Da ble den holdt oppe på Rachel-høyden, på en kibbutz ved navn Ramat Rachel. Jeg kommer aldri til å glemme det. Arrangementet til Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem er storslått og flott på alle måter, Løvhyttefesten til de messianske jødene er enklere i formen, men det er ikke mindre liv og hellig atmosfære her!

Ikke minst er lovsangen og dansen noe man husker lenge etterpå!

Blant årets talere finner vi Lance Lambert, som må regnes for en legende å være når det gjelder Israel og forståelsen av det profetiske ord. Hans bibelundervisning har dybde og innsikt som få andre når det gjelder det Gud gjør og skal gjøre blant Løftets land og folk.

Men her finner du også: bønnelederen Tom Hess, som har sitt eget bønnesenter på Oljeberget hvor det i mange år har vært bedt 24 timer, syv dager i uken. Her treffer du også Steven Khoury, opprinnelig fra Betlehem, nå pastor for en arabisk baptistmenighet i Jerusalem. Og ikke minst Israel Pochtar, messiansk jøde med en lidenskap for å nå både jøder og arabere med evangeliet.

Her kan du se en liten video fra arrangementet:

http://www.succotcelebration.com/about.html

Skulle så gjerne ha vært med på dette, men slik ble det ikke i år. Vi som er igjen hjemme kan jo be for de som har vært så heldige å få være med!

Ingen kommentarer: