onsdag, september 04, 2013

Fem nigerianske kristne henrettet på åpen gate av islamister

Fem nigerianske kristne er blitt tvunget ut av bilen de satt i og regelrett henrettet ved veikanten. Drapene er blitt begått av islamister fra ekstremistgruppen Boko Haram.

Henrettelsene skjedde 29.august langs Jos-Barkin Kadi Highway. De fire drepte - Pam Gyang (33), Felix John (32), Jimmy Tiger (28), Ishaku Gyang (40) og Dachung Monday (20) - tilhørte alle menigheten 'Church of Christ in Nations', i byen Foron, som ligger like i nærheten.

De fem ble henrettet ene og alene på grunn av deres tro på Herren Jesus. To andre kristne skal ha blitt skadet i angrepet, deriblant en gravid kvinne. Identiteten på disse er foreløpig ukjent.

Et vitne til den grusomme ugjerningen, Emmanuel Sunday, så det hele der han satt på sin motorsykkel. Bilen med de fem kristne ble stanset, og islamistene spurte da om hvilken religion de tilhørte. Han ble også tatt av islamistene, og tvunget til å legge seg ned sammen med de andre som allerede lå der. Det skjedde etter at han hadde svart ja på om han var en kristen. Deretter ble han fratatt alle eiendelene sine, deriblant en mobiltelefon. En etter en ble så de som lå på bakken skutt. PÅ mirakuløst vis klarte Emmanuel Sunday å flykte.

Enken etter Pam Gyang, den 28 år gamle Grace Yop Gyang, er høygravid. Hun sier i en kommentar til drapet på sin mann: Jeg vil be for de som gjorde dette at de skal finne Jesus som sin Frelser.

Ingen kommentarer: