søndag, september 15, 2013

Kirkeledere går inn for vigsel av samkjønnede

Det er trist å lese om Equmeniakyrkan og dens lederskap. Som kjent slo Metodistkyrkan, Missionskyrkan og Svenska Baptistsamfundet seg sammen og dannet det nye kirkesamfunnet. Et samlet lederskap - Olle Alkholm, Sofia Camnerin og Lasse Svensson - går inn for samkjønnede vigsler.

Det kommer likevel ikke som noen overraskelse. De tre uttaler at de ikke tror det er mulig å komme frem til noe felles syn blant medlemsmenighetene i dette spørsmålet. Likevel kommer de i kraft av å være kirkesamfunnets ledere selv med et kraftig signal, når de i en felles uttalelse går inn for at man man vie par av samme kjønn.

Men det er ikke bare dette som er utfordrende for mange svenske kristne som vil være bibeltroende. Sofia Camnerin har skrevet en bok med tittelen 'Försoning behöves' hvor hun hevder at Jesus ikke behøvde å dø på korset for vår frelses skyld!

Mange baptister har funnet ut at de ikke kan være del av dette nye kirkesamfunnet. Det handler ikke bare om dette spørsmålet, men også om synet på dåp, nattverd og kirkeordning. Flere av det svenske baptistsamfunnets medlemskirker gikk ikke med i det nye kirkesamfunnet. Noen av dem står fritt, andre har meldt menigheten inn i Evangeliska Frikyrkan.

Den siste menigheten som har meldt seg ut av det svenske baptistsamfunnet er Vänersborg baptistförsamling, som nå er blitt en del av Evangeliska Frikyrkan.

Foto: Equmeniakyrkan

Ingen kommentarer: