fredag, september 13, 2013

Kristne enker utsettes for vold av hinduer i India

Når Laxmi Sovi (bildet), en kristen enke fra delstaten Chhattisgarth i India, hørte at ytterdøra ble åpnet, ante hun ikke at hun neste dag ville ligge på sykehus og at huset hennes ville bli ødelagt.

24.august brøt hinduekstremister seg inn i hennes hjem. Hun bor i landsbyen Kakadi Beda. Klokka var bare så vidt ni på morgenen. De som brøt seg inn i husert krevde at Laxmi Sovi skulle frasi seg sin kristne tro og gå tilbake til hinduismen.

Sovi som ble en kristen for fire år siden, ville ikke fornekte Jesus. Da begynte disse ekstremistiske hinduene slå henne og de to barna hennes. De truet også med å voldta Sovi's tenåringsdatter.

De to barna klarte å flykte fra inntrengerne og gjemte seg i jungelen som ligger tett inntil huset hvor Laxmi Sovi bor. I mens fortsatte mennene å mishandle Sovi. De slo henne blant annet over nakken med en klubbe og Sovi besvimte. Da hun kom til seg selv igjen slepte hun seg ut i jungelen. Neste dag tok hun seg tilbake til huset sitt, bare for å oppdage at ugjerningsmennene hadde revet det. Hun får nå behandling ved Rabindranath Tagore sykehuset i Kondagoan.

Men Laximi Sovi er ikke den eneste kristne enken som har vært utsatt for vold den siste tiden.

For en uke siden, i den sørlige delstaten Karnataka, dro hindu-ekstremister med seg en annen enke, sammen med hennes datter, til et hindu-tempel og slo dem begge bevisstløse fordi de nektet å gå tilbake til hinduismen etter at de hadde blitt kristne.

Også i dette tilfellet trengte hinduene seg inn i enkens hus med makt. I følge Morning Star News ville hinduene vite hvem det var som hadde gitt dem tillatelse til å bli kristne. Enkens navn er Doddamma.

La oss huske disse enkene og deres barn i våre forbønner.

Ingen kommentarer: