torsdag, januar 23, 2014

Bror Frank - de fattiges venn hjemme hos Herren

Bror Frank (til høyre på bildet) som etablerte en Taize-kommunitet blant de fattigste av de fattige i Bangladesh er død. Det melder det katolske bladet Signum. Bror Frank døde uventet lørdag 18. januar. På vei til Taize fikk han et hjerteinfarkt ombord på flyet. I Konstantinopel, hvor flyet mellomlandet, ble han ført til et sykehus, hvor han senere døde.

I mer enn 40 år arbeidet bror Frank i Bangladesh, nærmere bestemt i Mymensingh. Når han kom dit tilbød den katolske biskopen bror Frank husrom, men Taize-broderen takket nei. Han ville bo blant de fattige. Dette ble en stor utfordring for biskopen, og førte til at den katolske kirken i området begynte å nærme seg folk på en annen måte.

I noen år bodde Taize-brødrene Chittagong, deretter i Dhaka, til de fikk tilbud om å overta et anglikansk kapell med en hage i Mymensingh. Her vokste Taize-brødrenes kommunitet fram under ledelse av bror Frank.

Hele tiden har fokus vært de fattige, både kvinner, funksjonshemmede og barn. Ved siden av dette arbeidet Taize-brødrene med forsoning mellom ulike kristne grupper. Men bror Frank gav seg ikke med dette! Han bygget også opp et bofellesskap mellom funksjonshemmede og funksjonsfriske, som ble en del av L'Arche arbeidet som Jean Vanier har grunnlagt. Han skaffet også funksjonshemmede inntektbringende arbeid.

Bror Frank vil bli husket for sin store kjærlighet til alle, hans varme og raushet.

Han vil bli gravlagt i Taize.

Foto: Skjermbilde fra Vimeo

Ingen kommentarer: