fredag, januar 24, 2014

Urbefolkningsgrupper i Argentina får tilbake landområder gjennom ikke-volds protester

Etter 16 år med ikke-voldelig protester har urbefolkningsgrupper i Argentina fått tilbake jord som de var blitt frarøvet.

Det skyldes ikke minst det utrettelige arbeidet Luis Acosta har utrettet de siste 15 årene. Han har arbeidet for Mennonite Mission Network, som del av et team av mennoniter som har arbeidet med urbefolkningsgrupper fra Chaco-regionen i Argentina.

Landområdet det har vært strid om er referert til som El Tabacal er et stort landområde som i sin tid ble solgt til kolonisten Josè Filipchuck og har vært et viktig jaktområde for Moquit-folket. Det har vært viktig å få det tilbake, slik at de kan ta vare på sin egen unike kultur. Uten land forsvinner deres kultur sakte, men sikkert.

Avtalen som nå er blitt en realitet blir høyt verdsatt av urbefolkningsgruppene i Argentina, og viser at det er mulig å nå frem ved hjelp av ikke-vold.

På bildet ser vi pastorene Oscar Villalba og Maximo Galarza, førstnevnte tilhører Moquit-folket og den andre folkegruppen Toba Com, på El Tobacal. Foto: Ryan Miller/MMN

Ingen kommentarer: