lørdag, januar 25, 2014

Ukjent vekkelse i luthersk kirke i USA, del 2

Her følger andre del av artikkelen om vekkelsen i East Chain, USA.

Samtidig med den stille vekkelsen på det lille stedet East Chain i den sørlige delen av Minnesota, sprer den stor bevegelse av Den Hellige Ånd seg i lutherske kirker gjennom hele Midt-Vesten. World Mission Prayer League vokste fram og Paul Lindell og andre misjonskandidater reise omkring og besøkte menigheter, inkludert East Chain.

Pastor Arthur Guststafson utfordret menigheten sin til å be om at 25 ungdommer ville bli kalt til fulltids misjonstjeneste i menigheten og i utlandet.

'Så vi begynte å be, og Gud begynte å kalle arbeidere,' forteller John Johnson. De to første var Ruben Pedersen og hans forlovede, Twalah Pilcher. Han tok sin utdannelse på et teologisk seminar, og så tilbakte han resten av livet i Tanzania som misjonær. Kona døde der i forbindelse med sin første barnefødsel.

Mange unge mennesker kom til tro i vekkelsen i East Chain, De var ivrige bibellesere og gransket virkelig Bibelen. Ikke minst var de utfordret av misjonsbefalingen. Flere av den tok teologisk utdannelse, mens andre, som John og hans kone Audrey, dro til land som Ecuador og Mexico.

I mellomtiden begynte også Gud å kalle givere.

John Johnson forteller: 'Jeg husker en av naboene våre, hvis navn var Anton Pedersen. Han var en nordmann som snakket heller dårlig norsk, men Guds Ånd gjorde et forunderlig verk i hans liv og han gav livet sitt til Kristus. En dag lyttet han til en misjonær som talte. Anton følte at Gud minnet han om å støtte denne misjonæren. Så han ba over det, og han begynte å støtte Ray Rosales, som arbeidet i Bolivia på denne tiden'.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: