mandag, januar 13, 2014

Mer enn 39 koptiske kirker ødelagt den siste måneden

Mer enn 39 kirker ble angrepet, påført skader eller ødelagt i Egypt den siste måneden!

Koptere i landsbyen Tarshoub i Beni Suef i det Øvre Egypt, opplever nå sjikanering etter at ekstremister angrep dem siste uken av desember. Det ble kastet steiner mot koptiske hjem, og en varebil eiet av en kopter ved navn Magdy Fathi Rizk ble påtent og ødelagt. Det samme skjedde med forretningen til Badr Maher.

En del koptiske hjem ble også utsatt for hærverk, og ekstremistene krevde at en kirke skulle stenges. Denne kirken har drevet sin virksomhet i mer enn 40 år i denne landsbyen.

Fader Malak Shehata fra sognet Fashn sier til Mideast Christian News at landsbyen Tarshoub er blitt betjent av presten, fader Andrawis, som nå tjener et annet sted. I forbindelse med at landsbyen fikk ny prest forsøkte kopterne å ordne med en leilighet inne i kirken for ham. Da samlet en del muslimer seg utenfor kirken, og nektet ham å gå inn i den. Det var tilhengere av Det muslimske brorskapet som sto bak denne protesten.

I forsøkene på å komme frem til enighet mellom demonstrantene og koptere, mobiliserte medlemmer av Brorskapet og angrep hjemmene til de kristne.

Foto: En av mange ødelagte koptiske kirker. (Reuters)

Ingen kommentarer: