tirsdag, januar 28, 2014

Syv ting vi kan lære av husmenighetene i Kina, del 1

Den fenomenale menighetsveksten i Kina har noe å lære oss alle. Gospel Fellowships har satt opp en liste på syv punkter, som hver på sin måte har noe vesentlig å si vestlige kristne. Her er min oversettelse:

Menigheten i Kina er:

1) Avhengig av å følge Den Hellige Ånds når Ånden beveger seg
For mange i den nordamerikanske kirken er det en vegring mot å snakke om hvor avhengige vi er av å fordjupe vårt forhold til Den Hellige Ånd, og radikalt følge Åndens bevegelse. For mange oppriktige bibeltroende kristne skaper denne måten å snakke på minner om overdrivelser av mange slag. Enten det dreier seg om en selvisk søken etter Guds Ånd for å få oppleve en form for følelser, en salvelse for å nyte oss selv, noe ekstraordinært som gullplumber i tennene eller andre spesielle utenom-bibelske manifestasjoner som Guds hjerte sorg. Vår fiende, djevelen, gjør en etterligning av det ekte for å kunne forføre noen. Noen som kommer fra disse karismatiske sammenhengene forteller at menighetene i Kina opplever det samme. Men det stemmer ikke.

Undergrunnskirken i Kina stoler på, ja forventer, at når evangeliet til vår Herre Jesus Kristus forkynnes, vil det til tider bli en stadfestelse av evangeliet med tegn og under.

Denne avhengigheten av Den Hellige Ånd for å bevege seg, rettlede, veilede, og bekrefte evangeliet er noe kirken her i Vesten trenger. Det var ikke uvanlig at helbredelser skjedde, i hver landsby pionerene i husmenighetsbevegelsen i Kina gikk inn i, når de på grunn av forfølgelsene ble drevet fra sted til sted.

Når det så kommer til våre liv og vårt hverdagsliv, må vi spørre oss selv om hvor mye vi stoler på, og er avhengige av Den Hellige Ånd?

(fortsettes)

Ingen kommentarer: