søndag, januar 26, 2014

Fem gode grunner for å løfte Israel inn for Nådens trone

Gud har aldri noen gang sviktet sitt ord, sine evige løfter til Israel og til jødene. De står ved lag, og er ikke avhengig av Israels skiftende regjeringer. Her er fem gode grunner til å løfte Israel opp for Herrens trone i disse dager og minne Ham om Hans løfter:

1) Vi er kalt til å be for Jerusalem
Flere steder i Bibelen blir vi gitt instruksjoner om hvem vi skal be for. Apostelen Paulus minner oss på at noen forbønnsemner er viktigere enn andre, og skal ha vår prioritet: 'Fremfor alle ting formaner jeg derfor at det blir gjort bønner, påkallelser, forbønner og takk for alle mennesker, for konger og for alle som er i høy stilling ...' (1.Tim 2,1-2)

I Salme 122,6-8 blir vi oppfordret til å be for Jerusalem. En av årsakene til dette er jo at Jerusalem er fremtidens by, det er hit, til Oljeberget at Jesus en dag kommer tilbake og det er mange ting som skal skje i denne byen før dette skjer:

'Be om fred for Jerusalem! La det gå dem vel som elsker deg! Må det råde fred innenfor dine murer, ro i dine saler! For mine brødres og mine venners skyld vil jeg si: Fred være med deg'.

2. Anerkjenn betydningen av Israel
En av djevelens største endetids-forførelser - selv blant kristne - er at Israel bare er et hvilket som helst land. Men dette er profetienes land fremfor noe. Bibelen gir oss en mengde eksempler på profetier som har gått i oppfyllelse, og profetier som ennå ikke har gått i oppfyllelse. Generasjonene som var vitne til at Israel fikk sitt land tilbake i 1948 og Jerusalem i 1967 har vært vitne til oppfyllelsen av de største profetier siden oppfyllelsene av løftene Gud gav om å sende Messias. Israel står alene, inneklemt mellom nasjoner som ikke vil landet vel, og på ulike hold verden over vokser hatet mot jødene og mot nasjonen Israel. Årsaken er åndelig, og ligger i det faktum at Israel har en spesiell betydning i Guds endetidsplan. Mot denne planen gjør herskerne i denne verden opprør, for det kommer en dag da de må bøye kne og anerkjenne Kongenes Konge og Herrenes Herre:

'Hvorfor larmer hedningene? Og hvorfor grunner folkene på det som fåfengt er? Jordens konger reiser seg, og fyrster rådslår sammen mot Herren og hans salvede. La oss sprenge deres bånd og kaste deres rep av oss. Han som troner i himmelen ler. Herren spotter dem. Så taler han til dem i sin vrede, i sin stor harme forferder han dem. Det er jo jeg som har innsatt min konge på Sion, mitt hellige berg'. Salme 2,1-6)

3. La oss ære våre hebraiske røtter
Som hedningekristne er vi blitt podet inn på Guds tre, hvis røtter er Israel. Apostelen Paulus advarte oss mot å skryte, noe som enkelte kristne gjør, hvor de fremviser en overlegenhet mot våre trosrøtter. Trosrøttene våre er nemlig jødiske, og kan ikke bli noe annet:

'... så ros deg ikke mot greinene! Roser du deg, så vit at det er ikke du som bærer roten, men roten som bærer deg'. (Rom 11,18)

4. Forstå at spørsmålet om Israel er komplekst
Mange kristne unngår spørsmålet om Israel fordi det er så politisk betent. Men støtten vår til Israel handler ikke om den til enhver tid sittende regjering. Dette handler om et åndelig spørsmål, og det handler om forholdet ikke bare til jødene, men til palestina-araberne, om Guds planer og evige hensikter, om rett og refferd, om behandlingen av fattige, enker og farløse.

5. Stå sammen med de troende i landet
Vårt kall som kristne er å stå sammen med 'Israels rest', landets messianske forsamlinger og arabiske menigheter.

'La oss derfor, mens vi ennå har tid, gjøre det gode mot alle, men mest mot troens egne folk'. (Gal 6,10)

Ingen kommentarer: