søndag, januar 19, 2014

Kinesisk pionermisjonær hjemme hos Herren

I går tok våre kinesiske trossøsken et endelig farvel med en forunderlig søster i Herren:. Grace He (bildet), var et av de siste gjenlevende medlemmene av den opprinnelige 'Tilbake til Jerusalem' gruppen.

Denne gruppen - 'Back til Jerusalem Evangelistic Band', ble grunnlagt av pastor Mark Ma fra Henan provinsen, og besto av troende fra Fengxiang Bibel institutt i Shaanxi provinsen. Disse kineserne hadde visjonen om å bringe evangeliet til folkeslagene som bor mellom Kina og Jerusalem. I 1947 hadde teamet som vi ser avbildet her skaffet til veie kameler for å reise til Xinjiang provinsen, Kinas mest vestlige region. De reiste gjennom ødemarker og ørkener med lite vann, lite mat og så få tegn til liv. De ble innhentet av kinesiske myndigheter, og måtte søkte tilflukt i Qinghai provinsen.

Mens de ventet på en ny mulighet til å krysse Xinjiang provinsen på nytt, kom kommunistene til makten i Kina, og de kristne ble tvunget til å gå under jorden.

Men Grace He gav seg ikke så lett. Hun fortsatte til Xinjiang på egenhånd, og var rede til å fullføre det kallet hun og hennes gruppe hadde fått fra Herren.

Hun fortsatte å leve og virke i et område nær Kashgar, en by nær grensen til Afghanistan og Kirgisistan. Selv på sine gamle dager forlot hun aldri det muslimske området hvor Gud hadde kalt henne. Historien om hennes spennende liv vil snart komme i en ny bok som vil bli publisert på engelsk i mars i år. Det er snakk om en andaktsbok, sammen med en eksklusiv video som vil bli lansert i løpet av året.

Må Grace He's liv inspirere oss til å leve helhjertet for Jesus!

Ingen kommentarer: