onsdag, mars 18, 2015

En ny åndelig vår i Albania, del 2

Her er andre og siste del av artikkelen om det Gud gjør i Albania:

Den albanske baptistunionen utgjøres av åtte lokalmenigheter. Mondi er pastor for en menighet i det nordlige Albania. Den ble startet i 1992 av en misjonær fra Brasil og har nå omlag 50 døpte medlemmer. Menigheten eier sitt eget lokale, og driver sin egen barnehage.

Genis er pastor for den sentrale baptistkirken,'Håpets vei', i hovedstaden Tirana. De eier sitt eget menighetslokale de også. Denne menigheten har visjon om å plante flere baptistmenigheter i Tirana.

Sandre er også pastor for en baptistmenighet i Tirana i den sørlige delen av byen. Denne menigheten er den eneste kristne forsamlingen i den delen av landets hovedstad. Diverse aktiviteter finner sted hver dag i løpet av uka, blant annet er kurs i engelsk.

Fatiene er menighetsplanter i en av drabantbyene til Tirana. Gruppen som samles her består av 10 voksne og 20 barn. De samles i private hjem, og alt arbeidet gjøres på frivillig basis.

Antonio er en misjonær fra Brasil som kom til Albania i 1998 og ble først involvert i et område som kalles Burel i nord, og senere i Lezha. Han arbeider nå som evangelist i Tirana, hvor han organiserer treff for barn og unge og hvor han mot slutten av kvelden presenterer evangeliet for dem.

Bildet som ledsager denne bloggartikkelen viser en ny menighetsplanting i Izberisht. Den ble grunnlagt i 2013 av et ektepar: Elton og Olta Manelli. Menighetsplanterteamet består av 20 personer, driver et engelskkurs. ungdomstreff, kvinne- og mannsmøter, barmhjertighetsarbeid og ulike andre ting. I forbindelse med jula har de drevet med matutdeling, og ulike evangelistiske aktiviteter. Elton og kona Olta har to barn.

På søndagskveldene holder de møter, og det kommer omlag 30 stykker. Flesteparten av disse er ungdommer. Gruppen leier et sted hvor de møtes, og den er voksende. En koreansk misjonær fra Seoul er invitert til å samarbeide med dem. Denne menighetsplantingen får støtte fra modermenigheten, Håpets Vei, som er den eldste og største baptistmenigheten i Tirana, selv om den bare ble plantet for 22 år siden. Modermenigheten støtter dem i forbønn, sender misjonsteam og økonomisk. Akkurat denne menigheten har et stort vekstpotensiale.

Misjonsarbeidet i Albania er i vekst, blant annet fordi det nå vokser fram modne nasjonale ledere.

La oss huske dette viktige misjonarbeidet i våre forbønner.

(Mine opplysninger er basert på en rapport fra European Baptist Federation)

Ingen kommentarer: