fredag, mars 20, 2015

Iransk pastor løslatt fra Evin-fengselet

Her er denne fredagens gladmelding: pastor Victor Bet-Tamraz (bildet) er løslatt fra det beryktede Evin-fengslet i Tehran på visse betingelser.

Opplysningene kommer fra kristne i Iran som uttrykker djup takknemlighet over at Victor nå er satt fri. Victor Bet-Tamraz uttrykker stor takknemlighet for alle som har bedt for ham, og forteller at det har vært til stor oppmuntring for ham å vite om dette.

Han føler seg svak, og sliter med pusteproblemer. Under fengselsoppholdet har han tatt av mange kilo, og sliter med en betennelse i en tann. Iransk sikkerhetspoliti holder hjemmet hans under oppsikt.

Det var 26. desember i fjor at Victor Bet-Tamraz ble arrestert. Da stormet mannskaper fra det iranske sikkerhetspolitiet huset hans, og konfiskerte Bibler, mobiltelefoner og personlige dokumenter til de som befant seg i huset. De hadde kommet sammen for å ferie jul. Alle som befant seg i huset ble arrestert, men ble løslatt kort tid etterpå. Victor, og to andre, alle med assyrisk bakgrunn, måtte fortsatt sitte fengslet. De ble ført til Evin-fengselet.

De to andre: Amin og Kaviyan, ble løslatt for en måned siden etter at det ble betalt kausjon.

Ingen kommentarer: