tirsdag, mars 03, 2015

Store og alvorlige problemer for syriske flyktningebarn i Libanon

Bekymret for bieffektene av den syriske borgerkrigen har Den internasjonale arbeiderorganisasjonen, UNICEF og Redd Barna, laget en rapport som tar for seg de prøvelsene og utfordringene som de yngste av de overlevende som har flyktet fra krigshelvetet i Syria til Libanon.

Rapporten reiser spørsmålet om hvorvidt disse barna vil overleve tilværelsen som flyktning. De representerer en hel generasjon revet i stykker av krig og herjet av motgang. Hva mer, avslører undersøkelsen at hvis ingenting endres, vil effektene skape nok en tapt generasjon.

Konserndirektør for Kids Alive International, Matt Parker forklarer: "Denne undersøkelsen har avdekket at mer enn 1500 barn bor og arbeider på Libanons gater. Tre fjerdedeler av disse barna er syriske. "

Flyktningproblemet avslører mange lag av ulike problemer, forklarer Parker. "Det har lagt stort press på infrastrukturen der. Mange av disse flyktningene har ikke noe stabilt å leve for, har ingen stabil sysselsetting. Og så det er barna, som i mange tilfeller, ender opp i gatene, hvor de tigger, eller å prøve å tjene litt penger på det".

Libanon er vertskap for omtrent en og en halv million flyktninger fra Syria. De aller fleste av disse er kvinner og barn. "For barn på gatene, er det veldig lett for dem å bli involvert i gjenger; det er risiko for menneskehandel. Det er risiko for alkoholmisbruk, eller rusmisbruk, og deretter, bare vold ", sier Parker. Undersøkelsen viser også at disse flyktningene er unge. "En fjerdedel av disse barna oppdaget under undersøkelsen i Libanon er under en alder av ni. Et flertall er mellom 10 og 14, så det er en svært alvorlig situasjon."

La oss huske denne svært vanskelige situasjonen i våre forbønner, og at Gud sender ut høstarbeidere til Libanon.


Ingen kommentarer: