mandag, mars 16, 2015

Nattens dugg og en døråpning inn til Hans nærvær, del 1

Denne artikkelen av Steve Porter, her sammen med sin kone, Diane, synes jeg var så interessant med tanke på forbønnens tjeneste, at jeg har valgt å oversette den til norsk. Håper den kan bli til like stor velsignelse som den er blitt det for meg:

'Da skal det lyde sang hos dere som i den natten da høytiden blir innviet. Det skal være hjertenes glede, som når de går med fløytespill opp til Herrens berg, til Israels klippe'. (Jes 30,29 NB-07)

Hvem er vi at Gud vil invitere oss til å tilbringe tid sammen med Ham gjennom nattetimene? Mens andre sover sin søteste søvn, er det en forunderlig ting å bli holde Herren med selskap. Noen av mine mest verdifulle stunder jeg har hatt med Ham er de nettene jeg har 'helliget meg til fest' (2011-oversettelsen). Sannheten er at en slik 'hellig høytid' er tilgjengelig for alle som vil ofre sin komfort og stå opp for å ha stevnemøte med sin Gud.

Det er en skole som møtes i nattetimene: Kongens College. Denne skolen tar ikke penger for å gå der, men krever en lydighet langt ut over det vanlige. Det er ikke mange som vil betale den prisen. Å gå på den skolen koster mye mer enn de kan klare.

Å holde fest ved Herrens bord om natten har større belønning enn jeg klarer å forklare med mine ord. Sannheten er at noen ting gripes bedre enn at man lærer dem å kjenne. Når du griper den skatt det er å holde høytid i Hans nærvær og bli sittende ved Hans bord så vil du aldri bli den samme igjen.

Jeg er forundret over at jeg i det hele tatt for lov til å holde Herren med selskap om natten - at jeg i det hele tatt kan berøre Hans hjerte. Likevel - Hans hjerte blir beveget når jeg går på Kongens College og sitter ved Hans føtter for å lytte til Hans hjerte, for å elske Ham, være stille og fryder meg over øyeblikket av slik en hellig høytid.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: