torsdag, oktober 28, 2021

Hamas har hemmelige utenlandske investeringer verdt hundrevis av millioner


Hvis Vesten slår ned på investeringer og landene som legger til rette for dem, kan den Gaza-baserte terrorgruppens destruktive aktiviteter bli svekket. Men terrorbevegelsen står likevel ikke på bar bakke! Hamas skjuler nemlig hemmelige utenlandske investeringer verdt hundrevis av millioner av dollar i tilsynelatende legitime virksomheter, melder The Jerusalem Post i sin nettutgave i dag. 

Etterretningsinformasjon indikerer at fra tidlig på 2000-tallet og frem til 2018 kontrollerte Hamas rundt 40 kommersielle selskaper i Tyrkia, De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia, Jordan, Algerie og Sudan, rapporterer Double Check.

De fleste selskapene som er involvert er i eiendoms- og infrastruktursektoren. Gjennom selskapene administrerer Hamas enorme prosjekter og har en pålitelig måte å skjule rundt 500 millioner dollar i eiendeler, sier rapporten fra Double Check.

Double Check ble etablert for å "levere en tjeneste for forretnings- og etterretningsselskaper så vel som finansielle og regulatoriske organer som er interessert i å opprettholde legitime forretningsaktiviteter og unngå ulovlige avtaler," heter det på nettstedet.

Før 2015 tillot Saudi-Arabia, Algerie, Sudan og andre Gulf-stater at deres forretnings- og banksektorer ble brukt av Hamas til å skaffe midler som senere kunne brukes til deres terroraktiviteter.

Men fra 2015-2016 endret saudierne sin posisjon, noe som førte til at Hamas flyttet hoveddelen av sine investeringsoperasjoner til Tyrkia.

Algerie fortsetter å være en viktig kilde til inntekter fra utenlandske investeringer for Hamas, heter det i rapporten.

Sudan ser ut til å ha kuttet mye av sin støtte til disse aktivitetene siden oppvarmingen av forholdet mellom Jerusalem og Khartoum i 2020.

"Hamas har valgt å forvalte sin hemmelige investeringsportefølje i Tyrkia på grunn av det svake finanssystemet i Tyrkia, som gjør at Hamas kan skjule sin hvitvaskingsaktivitet og skattebrudd for reguleringsorganene," rapporterte Double Check.

"Detaljene til Hamas-operatørene nevnt i dokumentene til porteføljens selskaper beviser at dette er en falsk portefølje," heter det i rapporten. «Totalt er det ni Hamas-operatører som er medlemmer av mer enn 18 selskaper. En operatør har nøkkelposisjoner i så mange som 13 forskjellige selskaper, alle kontrollert av Hamas’ hemmelige investeringsportefølje.”

Hamas har blitt utpekt som en terrororganisasjon i USA, EU og mange andre land.

Double Check-undersøkelsen avslørte hvordan Hamas «lyktes i systematisk å lure skattemyndigheter, institusjoner og kunder i Europa og Midtøsten i to tiår ved å etablere sin finansielle investeringsportefølje».

Selv om informasjonen fra Double Check bare går gjennom 2018 med det formål å deklassifisere og publisere informasjonen, pågår lignende Hamas-aktiviteter frem til i dag, erfarer The Jerusalem Post.

Blant bankene som har lagt til rette for denne Hamas-ordningen er Al Ahli Bank, Abu Dhabi Bank, Al Masri Bank og Qatar Bank. Når det gjelder Abu Dhabi Bank, erfarer The Jerusalem Post at selv om Israel og De forente arabiske emirater har normalisert forholdet, betyr det ikke at Emiratene har kuttet alle bånd med Israels motstandere. 

Hamas bruker disse eiendelene til å finansiere sin terroraktivitet og militære oppbygging, inkludert anskaffelse av våpen.

Lederen for Hamas' globale utenlandsinvesteringer er Ahed Sharif Abdullah Odeh, som ble født i Jordan. Odeh er en av seks Hamas-operatører som er partnere i det tyrkiske selskapet Uzmanlar Co. og sitter i dets styre. Uzmanlar Co. er et byggefirma og datterselskap av Anda Gayrimenkul Co., som ble etablert i 2001 og med Ahmad Jahleb, en annen Hamas-operatør, som administrerende direktør.

Ingen kommentarer: