onsdag, mai 30, 2007

Helbredelse og den uutgrunnelige Gud



Jeg leste noe i avisen Dagen i går som gledet meg veldig. Det var et referat fra pinsekonferansen i Kristkirken, hvor ekteparet Rivers og Paul Teske var hovedtalere. Paul Teske har siden 1989 vært pastor i den lutherske menigheten, St. Paul Westport i Connecticut USA. I 2004 talte Paul Teske til 200 forretningsmenn, da han ble rammet av en hjerneblødning som resulterte i at han ble lam på den venstre siden. Tre uker senere ble han helbredet på et møte med Benny Hinn, og Paul Teske og hans kone begynte da selv å be for syke. Siden den gang har han sett mange helbredet for både fysiske sykdommer, og sjelens sår. Men det fine med Paul Teske er at han ikke er kategorisk når det gjelder synet på helbredelse. Han sier noe jeg har savnet å høre i en del sammenhenger, hvor det bes for syke: "Helbredelse er ikke en rettighet." På spørsmål fra Dagens journalist: "Hvorfor blir ikke alle helbredet, selv om de har en sterk tro?, svarer Teske: "Jeg vet ikke hvorfor dette skjer, men dette vet jeg: Gud er god, han vet hva han gjør, og jeg stoler på ham." Og selv om ikke alle blir helbredet, slutter han ikke å be om helbredelse av den grunn. Dette er sunn teologi når det gjelder spørsmålet om helbredelse. I går kveld da jeg gikk til sengs, tenkte jeg på at Gud har en gåtefull side. Charles R. Swindoll som er seniorpastor for Stonebriar Community Church i Frisco i Texas, og president for Dallas Teologiske Seminar, har sagt: "Mye av det uforståelige som møter oss i livet, har sin årsak i at vi ikke kjenner Gud og hvordan han på sin uutgrunnelige måte arbeider med oss." Swindoll forteller at han i de siste årene har kjempet med mange gåter i sitt eget liv. "Dette har gitt meg en ny forståelse av Guds vilje. Tidligere så jeg på kristent liv, ja liv i sin alminnelighet, som en sak som gikk herfra til dit, fra punkt A til punkt B. Men nå tror jeg at Guds vilje med oss i dette livet, ikke så mye er en fiks ferdig oppskrift som er laget for å føre oss til et bestemt sted eller mål her på jorden. Det dreier seg mer om selve reisen. Det handler ikke så mye om vår vel gjennomtenkte livsoppgave. Det viktige er det som betyr noe for Gud i våre liv." Uttrykket "Guds evige hensikt" er et uttrykk jeg stadig vender tilbake til. Det er viktig for oss å ha rett utgangspunkt. Det er ikke oss som er sentrum, det er Gud! Han har et mål og en hensikt - for mitt liv. Det er dette jeg så gjerne vil få tak på, og forstå mer av. Hans "evige hensikt". Da blir det lettere å leve med de utfordringene en selv har daglig. Da er det lettere å "forstå" det uforståelige.

"Å dyp av rikdom og visdom og kunnskap hos Gud! Hvor uransakelige hans dommer er, og hvor usporlige hans veier. For hvem kjente vel Herrens sinn? Eller hvem var hans rådgiver? Eller hvem gav ham noe først så han skulle få vederlag? For av ham og ved ham og til ham er alle ting. Ham tilhører æren i all evighet. Amen." (Rom 11,33-36)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er en av mine favorittskriftsteder.
Det du skriver her er visdom fra Gud.
Odd

Anonym sa...

Kom plutselig over denne bloggen, og må si at her står det veldig mye sant og godt! Kommer helt klart til å besøke denne siden ofte!
Leste selv den nevnte artikkelen i Dagen, og anbefaler andre å gjør det samme!