onsdag, juni 25, 2014

Interessant artikkel om Hutterianerne i canadisk avis

The Huffington Post har publisert en god artikkel om Hutterianerne i dag. Riktignok er den ikke helt korrekt når det gjelder opprinnelsen til denne delen av Døperbevegelsen, men det er av mindre betydning.                          

Artikkelforfatteren vil nemlig ha det til at Russland er opprinnelseslandet for noen av de tidlige hutterianerne. Det er forsåvidt rett at hutterianere slo seg ned i Russland, men opprinnelsen er å finne i det den østerriske provinsen Tyrol. Under Jakob Huters lederskap dannet en gruppe kristne et eiendomsfellesskap etter mønster fra urmenigheten i Jerusalem. I dag har denne grenen av den anabaptistiske bevegelsen 72 kolonier i Canada, og en rekke steder i USA.

En av verdens ledende forskere og kjennere av Døperbevegelsen, Donald B. Kraybill, skriver i sin bok: Who are the Anabaptists? at det finnes 23.800 Hutterianere i Canada og USA. Av disse befinner 16.800 seg i Canada og 7.000 i USA. Vi snakker her om døpte voksne medlemmer. I tillegg kommer de store kullene med barn.

Artikkelen i The Huffington Post forteller historien om 17 år gamle Grace Hofer, og ledsages også av en video hvor hun forteller sin historie om hvordan det er å vokse opp i en Hutterianer-koloni. Det finnes også en link til flyfoto av flere av Hutterianer-koloniene. De er ikke av særlig god kvalitet, men gir likevel en grei oversikt over noen av disse koloniene. Det mest interessante med denne oversikten er navnene på de ulike koloniene.

Her er linken til artikkelen i The Huffington Post:

http://www.huffingtonpost.ca/brian-trinh/canada-hutterites_b_5524322.html

Her er oversikten over de ulike koloniene:

http://www.cedrontech.com/directory/426C9B4C71A51909

Ingen kommentarer: