mandag, juni 16, 2014

Det spesielle bønneoppdraget som fant sted på 70 års dagen for Oktoberrevolusjonen

I skriveprosessen i forbindelse med en ny bok jeg arbeider med, har jeg lest opp igjen Bengt Sjöbergs gode bok om hans bror, Kjell, Nordens bønneapostel.

I denne boken fortelles den svært spennende historien om det spesielle bønneoppdraget i Moskva - Operation Cleensweep.

Sammen med den messianske jøden Steve Lightle, som jeg har hatt gleden av å møte og oversette for i forbindelse med noen møter her i Norge, opplever Kjell at han skal reise til Russland for å be. Be om at den tidens Farao må slippe jødene fri slik at de kan reise tilbake til Løfteslandet Israel.

Når disse to ber får de for seg at bønneteamet skal bestå av 12 personer, og bønneoppdraget skal foregå på selveste 70 års dagen for Oktoberrevolusjonen! Bakgrunnen var denne:

Bibelen taler om at Gud setter tidsgrenser for det onde. Han satte f.eks 70 år som en tidsgrense for det Babylonske riket. Når Daniel kunne lese om dette i profeten Jeremia, trådte han fram for Gud som en representant for folket og bekjente for synd og be om befrielse.

I forbindelse med ulike bønneaksjoner som Kjell Sjöberg tok initiativet til hadde Kjell for vane å sende med en liste med bibelord som deltagerne ble bedt om å grunne over. Når de så kom sammen før bønneoppdraget skulle utføres delte de med hverandre hva Gud hadde talt til dem om, når de hadde lest bibelordene.

I flere av de ordene de hadde fått denne gangen var det nevnt en stav. Kjell undret seg over hva denne staven skulle bety i forbindelse med dette bønneoppdraget.

Alaska
- Den har jeg med meg i bagasjen, kunne Jamie, en ung mann fra Alaska fortelle. Jeg har hatt den hos meg i et og et halvt år. Jamie hadde først hatt en drøm om en stav og om hvordan denne skulle brukes i den åndelige krigføringen. Når han sammen med en kamerat gikk langs elva Yukon i Alaska, fant han en stav og kjente den igjen fra drømmen. Den så ut som en spire, sølvfarget på grunn av treets alder og var bøyd med et knotete håndtak. Han tok den ikke med seg da men en kamerat hadde gått samme veien en uke senere og hadde tatt den med seg.

- Du glemte denne!

Når russerne ved et tilfelle i historien forsøkte å trenge inn i Alaska, ble de stoppet ved Yukon-elva. Jamie opplevde derfor at staven hadde en stor symbolsk betydning.

De store går med
Alle 12 som var med hadde opplevd økonomiske under i forbindelse med hvordan de skulle få betalt reisen. Det opplevde de som en underbar bekreftelse fra Gud.

Når bønnegruppen kom til Moskva høsten 1987 feiret jødene Løvhytttefesten i synagogen. På gatene utenfor hvor bønnegruppen bodde var det samlet 20.000 jøder. Bønnegruppen var snart i gang med å samtalte med dem på engelsk, tysk og fransk om det store Exodus II.

Når Kjell Sjöberg ved en tidligere anledning hadde vært på en bønnereise i det tidligere Jugoslavia hadde man bedt for Sovjet og KGB. En kvinnelig deltager hadde da fått en åpenbaring om at de skulle bes i en eller annen slags tunnel i Moskva.

Bønnegruppen studerte derfor ulike kart over Moskvas tunnelbanenett og oppdaget at en av disse tunnelene gikk rett under KGB's hovedkvarter. Steven Lightle gikk først og hadde gikk fortere enn han pleide. Plutselig snur han seg mot Kjell og sier: De store går med oss!

Kjell visste med en gang hva han mente. Steven hadde jo fortalt om de store englene han hadde sett i forbindelse med en reise.

Mene, mene, Tekel, Ufarsin
Tidspunktet for denne bønneaksjonen var et minutt over midnatt, natten mellom den 17. og 18.oktober, altså nøyaktig 70 år etter revolusjonen. Gruppen ankom i eksakt tid.

De ba i 20 minutter. På denne tiden passerte det ikke et menneske. Bønneteamet var alene. De proklamerte ordene: MENE, MENE, TEKEL, UFARSIN, som betyr: Gud har regnet på ditt rikes dager og gjort slutt på det. Du er veid på en vekt og funnet for lett. Ditt rike er delt og gitt til medere og persere. (Se Dan 5,25-28)

Dette var skriften på veggen da det babylonske riket falt. Når dette bibelordet ble lest var klokken syv minutter over midnatt. Så ba de:

'I Jesu navn binder vi deg du Faraos makt, du Assurs kontrollerende demoniske makt og vi legger deg under Jesu føtter. Vi proklamerer at din grav er gjort ferdig, må du falle i avgrunnen. Vi skjærer av din innflytelse fra roten av.

Jamie slo så i taket og i gulvet med staven.

Når bønneaksjonen var over gikk bønnegruppen til Det røde torg for å tilbe Gud. Der grunnet de over bibelordet om når Herren så ned fra ildsøylen på egypterens hær og forvirret dem.

Bønneoppdraget 'Cleensweep' fikk en veldig bokstavelig oppfyllelse. Når de sto utenfor KGB's hovedkvarter kom det en stor tankbil for å spyle plassen ren!

Teamdeltageren lo og gledet seg innfor Herrens ansikt.

Ingen kommentarer: