tirsdag, juni 10, 2014

Kirgisisk pastor ble nektet å delta i sin egen brors begravelse

Lørdag skrev jeg om kristne i Kirgisistan, som nektes å begrave sine kjære, av lokale imamer. Om de da ikke fornekter sin kristne tro, og blir muslimer.

Nå forteller Forum 18 om enda et tilfelle.

Dette skjedde 26. januar, men er først blitt kjent nå.

I den kirgisiske kulturen er det slik at når en mann dør, og han har en bror, så er det brorens ansvar og plikt å vaske liket og senke det ned i graven. Skjer ikke dette er det en stor skam for familien.

I landsbyen Zherge-Tal, ble pastor Kapar Yusup uuly Abdukayimov, nektet å delta i gravferden til sin bror, Japar Abdukayimov, som ble 51 år gammel. Det var den lokale imamen, Arstan, som nektet ham dette.

Kapar Yusup, som er pastor for en baptistmenighet i Osh regionen i Kirgisistan, forteller til representanter for Forum 18, at denne imamen sjikanerte Kapar på den mest krenkende måten. Han hadde kalt Kapar Yusup 'en forræder, og sa til alle i begravelsesfølget at det samme ville skje med alle andre som forlot Islam og antok den kristne tro eller andre religioner'.

Flere og flere kristne opplever nå at de blir nektet å begrave sine kjære i landsbyene hvor de bor. I flere tilfeller har protestantiske kristne fått begrave sine på kirkegårdene til Den russisk ortodokse kirken.

Bildet viser tre kvinner utenfor en kirgisisk gravlund.

Ingen kommentarer: