torsdag, juni 12, 2014

Angrepet på Mosul kan sette hele Midt-Østen i brann

Det sjokkerende angrepet på Mosul får hele Midt-Østen til å skjelve. Mosul er ingen hvilken som helst by i Irak, men er Iraks økonomiske hjerte. Dette er et varsel om enda dårligere tider. Det frykter kommentatorer og lederskribenter i hele Midtøsten. Noen mener at Irak vil bli ødelagt, og at kaos og terror kan spre seg ytterligere.

Og det er stor uro blant den kristne befolkningen i Irak. Forståelig nok. Ingen kristne kan vente seg noe godt fra den svært så brutale terrororganisasjonen 'Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL)'. Det viser all erfaring. I Syria har denne terrororganisasjonen stått bak en rekke kidnappinger av kristne, og brutal mishandling og drap. ISIL farer fram med en ondskap og brutalitet som setter andre islamistiske organisasjoner på sidelinjen. ISILs mål er intet mindre enn å en sterk islamsk stat i hele dette området, med sharia-lover.

Omlag 150.000 mennesker er å flukt fra Mosul, som er Iraks nest største by. Av disse skal 1000 være kristne. Flere av disse har søkt tilflukt i et kloster i nærheten. Andre har flyktet til den selvstendige kurdiske regionen i det nordlige Irak. Statsminister Nuri al-Malaki har bedt parlamentet om å utlyse unntakstilstand, og har forklart at regjeringen er rede til å bevæpne vanlige borgere for å kjempe mot ISIS.

La oss be for hele denne konflikten. Vinner ISIS fram vil det bety forferdelige tilstander for de kristne som ennå er igjen i Irak, og vinner de frem vil konflikten raskt spre seg med det til følge at enda flere av disse landene blir underlagt en av de mest grusomme terrorgruppene verden har sett. ISIS og Boko Haram utgjør i dag den største trusselen mot verdens kristne.

Ingen kommentarer: