fredag, juni 20, 2014

Når vi spiser Livets brød

I Kristi himmelfartskapellet i går kveld feiret vi Kristi kropp og blods høytid. Og vi minnet hverandre om noe Ambrosios av Milano sa ved en anledning:

"Her er livets brød. De som spiser livet skal ikke dø. Gå til Ham og spis dere mette. Gå til Ham og drikk, for Han er kilden".

Den første torsdagen etter Treenighetssøndagen feirer nemlig kirken i Vest Kristi kropps og blods høytid. Vi som deltok under liturgien i Kristi himmelfartskapellet i går minnet hverandre om Jesu ord slik de er gjengitt hos Johannes:

'Jeg er det levende brød som er kommet ned fra himmelen. Den som spiser av dette brødet, skal leve til evig tid. Og det brødet jeg vil gi, er min kropp, som jeg gir til liv for verden. Nå ble det en strid mellom jødene, og de sa: Hvordan kan han gi oss sin kropp å spise? Jesus sa da til dem: Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. Slik den levende Far har sendt meg og jeg lever ved ham, slik skal også de som spiser meg, leve ved meg. Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det som fedrene spiste, de som døde. Den som spiser dette brødet. skal leve i all evighet'. (Joh 6,51-58)

Ingen kommentarer: