søndag, juni 01, 2014

SISTE: Sør-koreansk misjonær arrestert i Nord-Korea og vist frem på nord-koreansk TV

Nord-Korea har gått til det uvanlige skrittet å offentliggjøre at de har arrestert, en sør-koreansk misjonær.

Det er BBC som meldte dette i går ettermiddag.

BBC har sin informasjon fra det statlige nord-koreanske nyhetsbyrået. De har lagt ut en video hvor Kim Jong-uk (bildet), 'vedstår seg sin kriminelle handling'!

Den 'kriminelle handlingen' skal gå ut på at han er en spion, og at han skal ha forsøkt å bygge opp en undergrunns-menighet.

Den sør-koreanske misjonæren er 50 år gammel. På videoen ser det ut som om han taler på en pressekonferanse, under et portrett av Kim Jong Il og Kim Il Sung.

Videoen viser Kim Jong-uk iført svart dress og blått slips. Han forteller at han kom til Dandong i Kina i 2007, og at han 'lenge hadde tenkt at han skulle snike seg inn i Pyongyang'. Han skal ha blitt kjent med nord-koreanere mens han oppholdt seg i Kina.

'Jeg fortalte dem at vi skulle bygge Guds nasjon og bryte ned det nord-koreanske regimet og dets politikk. Jeg gav dem anti-republikansk undervisning og ba dem reise tilbake for å bygge undergrunns-menigheter,' forteller Kim Jong-uk, som tydelig taler under press.

Hva som skjer videre med ham fremgår ikke av TV-programmet fra Nord-Korea, men myndighetene skal ha foreslått dødsstraff. Kim Jong-uk skal ha blitt arrestert i oktober i fjor.

I Nord-Korea sitter den amerikanske misjonæren, Kenneth Bae, fengslet. Han er dømt til 15 års opphold i arbeidsleir. Derfra kommer ingen fra det med livet i behold.

Foto: (Reuters/Kyodo)

Ingen kommentarer: