mandag, juli 10, 2023

Kristi herrevelde - eller Kristus på billigssalg? Del 1


En god venn av meg - han er hjemme hos Herren - kjørte  rundt i en kassebil under Jesusvekkelsen med begge sidene av bilen påskrevet med store bokstaver: JESUS ER HERRE! Det krevde frimodighet den gangen på tidlig 1970-tallet, og enda mer om det hadde skjedd i dag. For budskapet er anstøtelig. Det strider mot den individualismen som er herskende i vår tid, hvor den enkeltes valgfrihet understrekes så sterkt. I dag gjelder det mer enn noensinne utsagnet: 'Så lenge det føles rett ut for meg selv, er det rett!' Da blir det full skjæring, når noen kommer og sier at en er Herre, og det er han som bestemmer!

Det var da også dette som skapte problemene for de første kristne: "Disse som oppvigler hele verden, er også kommet hit! Jason har tatt imot dem. Alle handler de stikk imot keiserens bud og sier at en annen, en som heter Jesus er konge. Både folkemengden og dommerne ble oppskremte da de hørte dette." (Apg 17,6b-8) De første kristne forkynte kompromisløst at det fantes bare en Herre, og det radikale budskapet konfronterte keisermakten og keiserdyrkelsen, og folk ble stilt på valg. Som i dag! "INGEN", sier Jesus, "kan tjene to herrer." (Matt 6,24) Da mente han INGEN!

Spørsmålet om frelse er i dag løsrevet fra Kristi herrevelde. Er det da frelsen vi forkynner? Man kan i dag velge Jesus og noe 'attåt', enda det apostoliske budskapet er krystallklart og ikke til å misforstå: "Tro på HERREN Jesus, så skal du bli frelst, du og ditt hus." (Apg 16,31)

Hadde vi virkelig forkynt Kristi herrevelde i dag, ville det også skapt problemer for oss, men våger vi det. Vi forkynner 'Jesus OG ...' Du behøver ikke ta oppgjør med noe, bryte med noe, du kan ha Jesus OG ..., dermed har vi fått en dvask, ufarlig kristendom, som ikke skiller seg ut fra noe annet som forkynnes i dag.  Det apostoliske budsskapet er derimot kompromissløst - det er svart/hvitt, det er enten-eller, ikke både-og. 

"INGEN kommer til Faderen uten ved meg," sier Jesus. Det betyr fortsatt INGEN. Det er bare Jesus som Frelser, og Ham ALENE. Det finnes ikke noe Jesus OG... 

Akkurat så svart/hvitt er det, akkurat så kompromissløst. 

Vi forkynner Jesus som et godt tilbud, som om Han var på billigsalg! Akkurat denne uken er tilbudet ekstra godt, du får mer med på kjøpet, flere velsignelser, flere bønnesvar - dette er ikke den overleverte troen etter apostlene. Dette er markedstilpasset forkynnelse - Kristus på billigsalg!

fortsettes

Ingen kommentarer: