tirsdag, juli 04, 2023

Kjennetegn på endetidens Antikrist, del 6


 5. Antikrist vil fornekte og forkaste Guds lov

Dette er et av de klareste og tydeligste tegnene på at vi har å gjøre med et antikristelig system å gjøre, ja, med Antikrist selv. I Jesu eskatologiske tale, slik den gjengis hos Matteus, heter det at: "lovvløsheten tar overhånd", jfr Matt 24,12. Nå sikter ikke dette først og fremst til økende kriminalitet, men til brudd på Guds lov. Men vi kan godt si at når vi bryter med Guds gode ordninger for våre liv, kan det føre til at vi også begår straffbare handlinger etter de lover som gjelder for det landet vi bo i. 

Det er en grunn for at apostelen Paulus kaller Antikrist ved et annet navn - Den lovløse: "For lovløshetens hemmelighet er alt virksom, bare at den som nå holder igjen, må bli tatt bort. Da skal den lovløse åpenbares, han som Herren Jesus skal ødelegge med sin munns ånde, og tilintetgjøre når hans gjenkomst åpenbares i herlighet. Den lovløse kommer etter Satans virksomhet med all løgnens makt og tegn og under. Det skjer med all urettferdighetens forførelse blant dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunne bli frelst. Derfor sender Gud dem kraftig villfarelse, så de tror løgnen, for at de skal bli dømt, alle de som ikke har trodd sannheten, men har hatt sitt behag i urettferdigheten." (2.Tess 2,7-12)

Dette er noe annet enn den søtsuppen som serveres i forkynnelsen i dag! Her fremstår Kristus som Allherskeren, den hvis alle en dag må bøye sine knær for. år Her ser vi også synden får konsekvenser. Bryter vi med Guds bud, fører det til dom. Vender vi oss bort fra sannheten, ender vi i villfarelse. Da overgis vi av Gud. 

"Den lovløse" står frem på verdensarenaen etter at satan har beredt grunnen. Det skjer gjennom løgn ved at det som er sant ifølge Guds ord blir forvrengt. Det blir ikke mindre av dette i endens tid, men mer, sier Jesus. Han forutsier av lovløsheten skal ta OVERHÅND, jfr sin eskatologiske tale, som jeg siterte innledningsvis.

Antikrist vil sette seg opp mot Guds lov, og stå i rake motsetning til den, ja, til og med omskrive dem og erstatte dem! 

Profeten Daniel beskriver dette slik: "Han (Antikrist) skal tale ord mot Den Høyeste og undertrykke Den Høyestes hellige, og tenke på å forandre tider og lov. Og de skal overgis i hans hånd for en tid og tider og en halv tid." (Dan 7,25)

Vi merker oss at Antikrist kommer til å tale ord mot Gud og forandre på høytider og Guds lov, men vi merker oss også at det ikke stanser her. Antikrist vil ha en pågående krig ikke bare mot det hellige, men også de hellige.

fortsettes

Ingen kommentarer: