søndag, november 15, 2009

Hjemmet til Jesus - Kongen - i Nasaret

I går kveld fikk jeg en veldig spennende og interessant telefon. Det var fra min arabiske venn og bror i Herren, Saleem Shalash. Begeistret kunne han nå fortelle at etter en lang tids bønn og faste hadde han grunnlagt en ny baptistmenighet i Nasaret.

I august åpnet han sitt hjem for møter, han har en nød for å se sine mange arabiske naboer frelst. Det kom syv stykker. Så har de fortsatt med å komme sammen på Kristi oppstandelsesdag, og nå er de 30 stykker! De aller fleste av disse er nyfrelste arabere!

Saleem Shalash har fått velsignelse fra sin tidligere menighet til å starte denne menigheten. Menighetens visjon er nemlig å starte nye menigheter for å nå Nasarets befolkning med evangeliet. Etter å ha bedt over hva menigheten skal hete, fikk et kvinnelig medlem navnet "The home of Jesus the King" (Hjemmet til Jesus Kongen). Er ikke det flott! Tenk Jesus har et hjem i Nasaret - igjen!

Saleem Shalash har stor nød for sine svært fattige arabiske naboer. Det nærmer seg jul og en måte å nå disse på er å bruke den fantastiske anledningen som julen er til å forkynne evangeliet. Den nystartede menigheten har derfor bestemt seg for å lage julegaver som de skal gi bort til noen av de fattigste av de fattige i Nasaret. Målet er å sette sammen pakker med mat til 20 familier og enker. Hele prosjektet koster dem 4500 shekel, og den lille nystartede menigheten har klart å samle sammen 3000. Men dette er selv fattige folk, så de mangler 1500 shekel, noe som tilsvarer litt i overkant av 2000 kroner. Finnes det noen blant bloggens lesere som vil støtte den lille nystartede menigheten i deres bestrebelser med å nå disse fattige innbyggerne av Nasaret med evangeliet før jul, er det bare å ta kontakt med meg, så skal jeg sørge for at Saleem får pengene.

Det er mange gode grunner til å samstemme med Saleem Shalash' begeistrede "halleluja" i går! Han kommer nå til Norge i begynnelsen av mars neste år. En rekke menigheter har takket ja til å få ham på besøk. Han blir her i ca 10 dager. Det er ennå noen dager igjen som er ledige, så ønsker din menighet besøk av ham, så er det bare å gi beskjed. Dette er en kjempefin anledning til å høre om hva Gud gjør i Nasaret i dag.

Hjemmet til Jesus - Kongen, søker nå om medlemsskap i sammenslutningen av Baptistkirker i Israel.

Bildet er fra et av møtene i den nystartede menigheten.

Ingen kommentarer: