mandag, november 02, 2009

Hva er menigheten slik en anabaptist ser den? Del 2


Her følger andre del av 11 kjennetegn på en nytestamentlig forsamling:

3. En forsamling i følge Skriften tar tak i synd.

Matt 18,15-20 taler om den autoritet og det ansvar en forsamling har for å ta tak i synd blant sine medlemmer:

"Hvis din bror synder mot deg, gå da og irettesett ham som en sak bare mellom deg og ham. Hvis han hører på deg, har du vunnet din bror. Men dersom han ikke vil høre, skal du ta med deg en eller to til, for med utsagn fra to eller tre vitner skal hvert ord stå fast. Og hvis han nekter å høre på dem, så si det til menigheten. Men hvis han til og med nekter å høre på menigheten, skal han være som en hedning eller toller for deg. Sannelig sier Jeg dere: Det dere binder på jorden, skal være bundet i Himmelen, og det dere løser på jorden skal være løst i Himmelen. Igjen sier Jeg dere: Om to av dere på jorden blir enige om noe de vil be om, så skal det bli gjort for dem av min Far i himmelen. For hvor to eller tre er samlet i Mitt navn, der er Jeg midt i blant dem."

Apostelen Paulus gir retningslinjer til forsamlingen i Korint om at den må skille seg fra medlemmer som lever i bevisst synd, som de ikke vil omvende seg fra. I 1.Kor 5,7 står det: "Rens derfor ut den gamle surdeigen, så dere kan være en ny deig, siden dere er usyret." Og i vers 11: "Men nå skrev jeg til dere at dere ikke skal ha samfunn med noen som vil kalles en bror, og som lever i hor, eller som er grådig, eller er en avgudsdyrker eller en spotter eller en drukkenbolt eller en pengeutpresser, at dere ikke en gang skal spise sammen med en slik person."

En forsamling tro mot Skriften, tar tak i synd, og vil disiplinere medlemmer som ikke vil leve i lydighet mot Det nye testamentes ved å fjerne dem fra medlemsregisteret.

Bildet er fra en husmenighet i Kina. Mange av disse husmenighetene ligner mye på anabaptistene i lære og liv.

Ingen kommentarer: