fredag, november 27, 2009

Kloke ord fra søster Veronica: Gud er Gud og jeg er jeg

Jeg leste et innlegg søster Veronica (bildet), en av retreatlederne på St. Davidsgården i Rättvik i Sverige, har i svenske Dagen i dag, som gjør meg både takknemlig og glad.

Søster Veronica svarer på noen av de merkverdige innspillene fra Jonas Gardell, med en klarhet og tydelighet som savner sidestykke i debatten som har fulgt mange av Gardells utenombibelske og svært populistiske uttalelser. Søster Veronica skriver blant annet:

"Jag kan inte översätta Gud till vad jag vill. Gud är en Annan, jag förfogar inte över honom, han gestaltas inte efter mina egna önskningar och drömmar. Gud är Gud och jag är jag."

Disse ordene passer godt, ikke bare til Gardells politisk korrekte uttalelser preget av tidsånden, men de passer i grunnen godt på alt som kan kalles hjemmesnekret tro. Man tar litt her og litt der, blander det hele sammen, kutter ut det som ikke passer så godt, og går for resten. Så betyr det ikke så mye om det passer med Guds ord eller hva den kristne kirke står for. Vi lager oss heller gud i vårt eget bilde, selv om det da altså blir en annen gud enn den Gud som vi leser om i Den Hellige Skrift.

Ta deg tid til å lese hva søster Veronica skriver. Det er gode og kloke ord å ta med seg inn i helgen.

Se
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=195062

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette var godt å lese.Vi har ett og annet og lære av katolikkene også! :O