onsdag, november 04, 2009

Russland i ferd med å godkjenne lov som vil gjøre misjon svært vanskelig



Dersom et lovforslag blir gjort til gjeldende lov, vil den religiøse friheten i Russland bli svært begrenset. Lovforslaget som er blitt lagt frem av det Justisdepartementet setter en rekke begrensninger. Nå reagerer russiske baptister. Den russiske unionen av Evangeliske kristne/Baptistene, har gjennom sin generalsekretær Yuri Sipko (her sammen med den tidligere patriark Alekseij II), stilet et offentlig brev til landets president Dimitrij Medvedev, hvor de understreker at om denne loven vedtas vil det føre til ytterligere moralsk forfall i landet.

I følge den nye lovteksten vil foreksempel all misjonsaktivitet i sykehus, gamlehjem, barnehjem måtte godkjennes på forhånd av myndighetene. Ingen utlendinger vil kunne komme til Russland på turistvisum for å drive misjon. Barn skal ikke få anledning til å motta videoer, kassetter eller skriftlig materiale uten at foreldrene har gitt skriftlig godkjennelse til dette.

I brevet til president Medvedev skriver Yuri Sipko at mennesker som vil menigheter ondt, "kan sende mindreårige til våre gudstjenester og myndighetene vil dermed kunne bøtelegge menighetene for deres blotte nærvær."

Våre trossøsken ber om vår forbønn for å hindre at dette lovforslaget går igjennom. Det vil få store negative ringvirkninger for all kristen virksomhet i Russland.

Ingen kommentarer: