fredag, november 27, 2009

"Jeg takker Gud for mannen som skjøt og såret meg livstruende"


"Hadde jeg klart å finne igjen Viet Cong soldaten som skjøt og gav meg livstruende skader, hadde jeg tatt han med meg hjem, gitt ham vårt beste rom, servert ham den fineste mat og omfavnet han som en bror. Gud brukte ham til å endre livet mitt fullstendig."

Ordene tilhører Bobby Welch (mannen med Bibelen på bildet), tidligere president for Sørstatsbaptistene. På 1960-tallet var Welch i Vietnam som amerikansk soldat. Han ble skutt og skadene var livstruende. Mens han ventet på å dø ba han en enkel bønn og overgav seg på nytt til Kristus. Mirakuløst overlevde han skadene. Etter dette tok han konsekvensene av sin overgivelsesbønn og ba Gud om å bruke ham og lede ham resten av livet. Det har da Gud også virkelig gjort.

Bobby Welch var en av hovedtalerne i forbindelse med 50 års jubileet til grunnleggelsen av den første baptistmenigheten i nåværende Ho Chi Minh City. Opplevelsen med å være tilbake i denne menigheten fikk Welch til å ta av seg på beina. I bare føtter prekte han for den store forsamlingen av gjester fra Vietnam, Kambodsja og USA.

"Jeg står på hellig grunn," sa Welch som preket om hva det vil si å følge Kristus, i går, i dag og til evig tid.

En tale som ble svært godt mottatt av tilhørerne. Sørstatsbaptistene satser fortsatt på misjon i Vietnam. Det er ennå mange som trenger å høre evangeliet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sterkt vitnesbyrd!

Tove O