søndag, november 22, 2009

Trøst, trøst mitt folk




I dag tidlig våknet jeg med Salme 137. Da jeg litt senere satte meg ved datamaskinen og kikket etter et svar på en melding på Facebook, fant jeg at min gode færøyske venn Birgir hadde lagt ut en sang. Det er trøste og bønnesangen Rachem som du finner her, og når du leser Salme 137 forstår du hvorfor dette ble en sterk opplevelse for meg. La oss be for Israel og Guds utvalgte folk i dag!

"Ved elvene i Babylon, der satte vi oss ned, ja, vi gråt da vi minnes Sion. På poppeltrærne midt i landet hengte vi harpene fra oss. For de som hadde bortført oss, bla oss om en sang, og de som plyndret oss, ba om glede og sa: Syng for oss fra Sions sanger! Hvordan kan vi synge Herrens sang i et fremmed land? Glemmer jeg deg, Jerusalem, så la min høyre hånd glemme seg selv! La min tung klebe seg til min gane hvis jeg ikke husker deg, hvis jeg ikke opphøyer Jerusalem høyere enn min største glede..." (v.1-6)

3 kommentarer:

sa...

Du har lagt ut en underbart fin sång av David ben Mordechai, Bjørn. Den som vill se originalversionen kan se den här: http://www.youtube.com/watch?v=89RFocQV4Co&feature=related

Bjørn Olav sa...

Takk for tipset, legger ut originalen også! Den er bare så bra! Gud velsigne deg, SÅ!

sa...

Tack Bjørn, jag håller med om att den är mycket bra. Jag spelar den ofta. Dessa judar tror inte att Yeshua är Messias, men deras kärlek och överlåtelse till Israels Gud kan man inte ta miste på.

De har förmodligen aldrig fått en sann presentation av den Messias som levde och förkunnade i den stad där de nu bor, Yerushalayim.
Välsignelse!