onsdag, november 18, 2009

Skal korset i det norske flagget fjernes?


Dette har jeg i grunnen ventet på, og jeg har også skrevet om det ved flere anledninger på bloggen: Når kommer spørsmålene og kravene om å få fjerne korset i det norske flagget?

Den første jeg har registrert som nå offentlig stiller spørsmålet er journalist Simen Ekren i Dagbladet. I forbindelse med en artikkel om vedtaket i Den europeiske Menneskerettighetsdomstolen 3. november, hvor den italienske praksisen med å ha krusifisker i landets klasserom er i strid med menneskrettighetskonvensjonen, skriver Ekren:

"Kan vi frem fram til en god debatt om korset i det norske flagget når stat og kirke skilles her hjemme?"

At det finnes krefter i Norge som vil fjerne et hvert spor av en 1000 årig kristen tradisjon, har vi til fulle fått erfare under den rød-grønne regjeringen. Den har vært på kollisjonskurs med kristne verdier og Guds ord siden den kom til makten, og har nok ikke tenkt å gi seg med det. Men det finnes også andre som vil den kristne tro til livs. Og da er nok flagget og fedrelandssalmen det neste som skal angripes.

Jeg tror de aller fleste nordmenn synes Norge har et vakkert flagg. Men noen hater korset mer enn noe annet. Det vil vi nok merke i tiden fremover.

Kanskje er Dagblad-journalisten forut for sin tid, men at denne debatten kommer, det gjør den. Det er bare et tidsspørsmål.

3 kommentarer:

Karin sa...

Ja tyvärr så är detta med vår Kristna tro,Bibeln och Korset en stötesten för många idag!
Vi är en skara som troget vill följa vår Frälsare Jesus,och då
får vi räkna med att vi kommer att bli mer och mer förföljda!
Jesus säger ju detta;
"Har de förföljt Mig,så ska de också förfölja er,men har de hållit mitt ord,så ska de och hålla ert ord!
Men då gäller det för oss att
vi ber om Guds hjälp och beskydd,att vi verkligen står fasta på Guds ord!
Karin

Anonym sa...

tja nå er jo ikke dette helt nytt.

Arnulf Øverland skrev jo "stryk kristenkorset fra ditt flag, og reis det rent, og rødt" (fritt sitert)

Men dette er noe som stadig vender tilbake, og felles er det at det blåses opp av en stor mengde mennesker som venter på at noen skal kreve det basert på gjerne et tankeeksperiment fra en eller annen.

Særlig sitter det en del rasister rundt omkring og drømmer om at dette skal skje så de kan spre sin eder og galle. (uten at jeg mener å sette deg i sammenheng med dem.)

Når det er sagt så er det jo en naturlig konsekvens av at flertallet i landet ikke er kristne.

Eneste argument som gjenstår for flertallet i landet blir jo kulturtradisjon.

Personlig er jeg ekstremt likegyldig til flagget. Jeg er først himmelborger, og dernest verdensborger.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Himmelborger er jeg, Lars, men jeg er veldig glad i Norge og takknemlig for å bo her. Jeg takker også for at den kristne tro kom hit så tidlig, jeg er glad i vekkelsesarven, Hans Nielsen Hauge, fedrelandssalmen og ikke minst det svært vakre flagget vi har!