onsdag, november 04, 2009

Hvordan kan vi stå seirende i prøvelser, del 2


Her følger andre del av bibelundervisningen fra Jakobs brev. For sammenhengens skyld bør du lese del 1 først, om du ikke har gjort det allerede:

Vi kan også sammenligne Jakob 1,2 med 1.Pet 1,3-7:

"Lovet være Gud og vår Herre Jesu Kristi Far, Han som etter sin rike miskunn har gjenfødt oss til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde, til en arv som er uforgjengelig, uten flekker og uvisnelig, som er oppbevart i Himmelen for dere, dere som ved Guds kraft blir bevart ved troen, til den frelse som er ferdig til å bli åpenbart i den siste tid. Over dette jubler dere, selv om dere nå, en liten stund, om så skal værem opplever sorg ved mange forskjellige prøvelser, for at den prøvede ekthet i deres tro - som er mer dyrebar enn gull som forgår, selv om det lutres ved ild - må bli funnet til lov, pris og ære ved Jesu Kristi åpenbarelse."

Her ser vi at våre prøvelser kan bringe noe av det himmelske mer enn lykke på det menneskelige plan. Ånden vår kan fryde seg og bli trygg i Gud selv om vi kroppslig kan ha det tungt. Det er det mange som opplever kronisk sykdom som kan vitne om. Selv om vi rammes av svære ting, så er det ikke slik at det skal fremkalle latter, slik enkelte lærer. Slike tider er tider også av sorg, men selv midt i prøvelsen kan vi likevel "regne det som glede", på grunn av håpet vi eier i Kristus. Når Jobs barn dør, og han selv mister helsen og rikdommen, så var ikke det en lykkelig tid, men det var en tid for å stole på Gud at Han likevel har den fulle oversikten.

Vi skal i neste artikkel se nærmere på behovet for tålmodighet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: