mandag, oktober 21, 2013

Bolivianske myndigheter tvinger evangelikale menigheter til å re-registrere seg

Lederne for de evangelikale menighetene i Bolivia står foran store utfordringer. De trosser nå et lov bolivianske myndigheter som krever at alle evangelikale menigheter skal re-registrere sine statutter.

Denne prosessen innebærer at myndighetene skal ha innsyn i hvem som er medlemmer, all økonomisk aktivitet og hvem som er menighetens ledere.

De menighetene som nekter å fremlegge slik dokumentasjon, vil miste sin legale rett til å eksistere. Bolivianske myndigheter har gitt de evangelikale menighetene i landet to år på seg til å fremlegge en slik dokumentasjon. Lederne for de evangelikale menighetene mener myndighetene med dette nye loven vil ha full kontroll over dem, og dermed vil de fratas sin selvstendighet.

For bare et århundre siden var protestantisk kristentro forbudt i Bolivia, men representerer 16 prosent av en befolkning på 10 millioner.

Den nasjonale sammenslutningen av evangelikale menigheter i Bolivia planlegger nå å gå til sak mot bolivianske myndigheter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Et tankekors at det er omtrent de samme opplysningene jeg som forstander rapporterer inn til fylkesmannen hvert år for at vi skal få statsstøtte. Og det er ingen i Norge som protesterer. Er de hårsåre i Bolivia? Vet ikke. Er vi for sløve i Norge? Kanskje.

Bjørn Olav sa...

Jeg tror slett ikke de er 'hårsåre' i Bolivia. Det finnes flere eksempler få at protestanter blir forfulgt, og hvis du visste at disse opplysningene kunne føre til at dine menighetsmedlemmer fikk problemer, ville du kanskje være mer forbeholden med å gi dem videre? Det er vel heller ikke statsstøtte du får, men tilbakebetaling av kirkeskatten. Den delen som ikke går til Den norske kirke. Men sett nå at det i fremtiden stilles betingelser fra myndighetenes side, om at tilbakebetaling av kirkeskatten vil medføre restriksjoner på menighetens virksomhet. Ville du synes det var ok? Det er dette dilemma dine kollegaer står overfor.

Anonym sa...

Nei, Bjørn Olav. Jeg er ganske sikker på at det vil bli restriksjoner i vår frihet i framtida, enten vi har blå eller rød regjering, og den dagen det skjer må vi belage oss på å greie oss uten midler fra det offentlige.