onsdag, oktober 09, 2013

Europeiske baptister med økt fokus på forfulgte kristne

Europeiske baptister har nå vedtatt en fornyet fokus på land hvor den kristne minoriteten blir forfulgt, eller er i en situasjon hvor vold og krig er en konstant trussel mot menneskelig liv.

En resolusjon ble forfattet i forrige uke hvor den rådgivende forsamlingen til Den europeiske baptistføderasjonen (bildet), ber medlemskirkene om å vurdere 'et meningsfull, praktisk og konstruktivt partnerskap med kristne i slike områder, blant annet kontinuerlig forbønn for den pågående situasjonen i Syria, Egypt og Midt-Østen hvor den menneskelige lidelsen presenterer muligheter for nettverks- og relasjonsbygging og hvor man kan dele ressurser'.

I resolusjonen ber man også de ulike baptistunionene som er tilsluttet Den europeiske baptistføderasjonen om identifisere personer som kan være talsmenn for menneskerettigheter på vegne av minoriteter, spesielt sårbare kristne samfunn i denne regionen.

Utgangspunkt for resolusjonen er ordene fra Salme 9,7-8:

'Fienden er borte, lagt i ruiner for alltid, byer rykket opp med rot; minnet om dem er ikke mer. Men Herren troner til evig tid, til dom har han reist sin trone'.

Og Mark 12,30:

'...du skal elske din neste som deg selv'.

Ingen kommentarer: