torsdag, oktober 31, 2013

Hurra for Reformasjonsdagen og Norsk Luthersk Nettverk

Det har skjedd spennende ting og ikke minst svært betydningsfulle ting i Oslo de siste dagene, og i dag - på Reformasjonsdagen - er det mange gode grunner til å glede oss sammen med våre lutherske trossøsken!

Det jeg sikter til er konferansen 'Vær frimodig og sterk' med særdeles dagsaktuelle tema: 'Verdensvid bibeltillit 2013'.

Jeg innrømmer det gjerne: jeg er misunnelig på våre lutherske venner som med en slik tydelighet og fasthet flagger en bibeltroskap vi nå så desperat trenger. Dette skjer i reformatorisk ånd. Det er nesten så jeg blir lutheraner på grunn av dette!

Bak konferansen i Oslo sto det nystartede Evangelisk luthersk nettverk. Nettverkets medlemmer er Den evangelisk lutherske frikirke, Det evangelisk lutherske Kirkesamfunn, Normisjon, Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet. For ikke så mange dagene kom nettveket med en tydelig avstandstagen til til bispemøtet i spørsmålet om kirkelig vielse av samkjønnede par. Nettverkets medlemmer viste med denne uttalelsen det motet som sviktet når det gjaldt hos Den norske kirkes biskoper.

Men dette nettverket er ikke kun en gruppe som sender ut resolusjonstekster. Dette er åndelige veiledere som viser vei for bibeltroskap og sannhet. Det er vel ingen som helst tvil om at det trengs i dag! Jeg vil kalle dem: hyrder etter Guds hjerte, som vokter den hjord den Herre Jesus vant med sitt dyrebare blod.

Reformasjonen var påkrevet! I dag trengs de som forsvarer den, og som hjelper andre til å se verdiene som blant annet kom med Martin Luther, når det gjelder troskap mot Skriften.

I dag skal vi feire Reformasjonsdagen i forbindelse med vår nattverdgudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet. Da kommer vi til å be for Evangelisk luthersk nettverk.

Ingen kommentarer: