lørdag, oktober 05, 2013

Menighetens gjenopprettelse

I mange år nå har et bibelord vært en ledestjerne for meg og den tjenesten Gud har kalt meg til:

'Angre derfor og vend om, så syndene deres blir strøket ut. Da skal det komme tider med lindring fra Herren, og han skal sende den Messias som er bestemt for dere, Jesus. Han må være i himmelen til tiden kommer da alt det blir gjenopprettet som Gud har talt om fra eldgamle dager ved sine hellige profeters munn'. (Apg 3,19-21)

Understrekningene og uthevelsen er bevisst gjort for å få frem det jeg opplever er et ord talt av Herren selv til Hans menighet. For er ikke vanskelig å bli mismodig når man ser på Kristi kropp i dag. Vi ser ikke alltid en menighet full av vitalitet og kraft, slik den fremsto etter pinsefestens dag i Jerusalem, når Gud øst sin Ånd ut over skrøpelige mennesker og forvandlet dem til djerve, radikale Kristus-etterfølgere.

Men det kommer også an på øynene som ser!

For Gud oppfyller sitt ord rett foran våre øyne. Hans lengsel og Hans uttalte vilje er å gjenopprette alt som har gått tapt gjennom århundrene og bringe menigheten tilbake til originalen. Guds ord sier faktisk at Jesus ikke kommer tilbake til jord, før det skjer!  Det er først når alt er gjenopprettet at Jesus på nytt forlater himmelen, for å hente hjem sin blodkjøpte brud.

Og vi ser det skje!

Gud gjenoppretter de femfoldige tjenestegavene, slik dette beskrives i Efeserbrevet:
'Og det var han som ga noen til apostler, noen til profeter, noen til evangelister og noen til hyrder og lærere, for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp, inntil vi alle når fram til enheten i troen på Guds Sønn, og i kjennskapet til ham blir det modne mennesket som er fullvoksent og har hele Kristi fylde ...' (Ef 4,11-13)
Vi kan ikke skryte på oss at vi er der - ennå.

Men noe er på gang. Vi kan se hen til det Gud gjør i Kina, Iran, India. Der gjenreises menigheten i sin fulle kraft. Og jeg holder blikket rettet mot det Gud holder på med i Nepal og på Sri Lanka. Der skjer det svært oppmuntrende ting for tiden.

Vi skal merke oss at det ser ut som om Gud først gjenreiser sin menighet på steder hvor forfølgelsen pågår, blant fattige mennesker. Hva forteller det oss? Spør Gud.

Ingen kommentarer: