onsdag, oktober 02, 2013

Koptisk familie forvist fra egyptisk by

En familie på seks koptiske kristne er forvist fra den egyptiske byen Zakaria (bildet). Årsaken skal være at de ikke har klart å betale en bot som er blitt påtvunget dem etter anklager fra muslimer i regionen.

Det er The Assyrian International News Agency som melder dette.

Det hele begynte med at en muslimsk familie anklaget Kirollos Sabat, en koptisk kristen, for å ha et umoralsk forhold til en muslimsk kvinne. Disse anklagene førte til at muslimer angrep og vandaliserte familiens hjem. Familien ble også frastjålet alt av verdier. Sikkerhetspolitiet dukket etter hvert opp, men klarte ikke å forhindre steinkastingen og dødstruslene som ble fremsatt mot familien.

Et såkalt 'forsoningsmøte' mellom de to stridende partene ble arrangert dagen etter. Begge familiene ble ilagt bøter. Sabets familie fikk beskjed om å betale 300.000 egyptiske pund, mens den muslimske kvinnens familie skulle betale 150.000 egyptiske pund. Men siden den muslimske kvinnens familie ble ansett for å være for fattig til å betale, ble den koptiske familien også dømt til å betale denne boten!

Etter at Sabat-familien klaget på boten, sørget myndighetene for å forvise Sabets og hans fem brødre fra byen. Brødrene har ikke hatt noe med saken å gjøre.

Ingen kommentarer: