onsdag, september 17, 2014

Dramatisk eskalering av voldshandlnger og trakassering av evangelikale kristne i India

Siden det nasjonalistiske hindupartiet, BJP, tok over makten i India i mai i år har ikke-hinduer blitt angrepet over hele landet over 600 ganger.

Det er i hovedsak radikale hinduer som står bak, og som regel er det evangelikale kristne det går ut over. Vi snakker om en dramatisk eskalering i forfølgelse av evangelikale kristne i India.

Nylig bestemte 50 landbyråd at kristne aktiviteter skulle være forbudt. Dette til tross for at India garanterer religionsfrihet. Flere protestantiske pastorer er blitt arrestert etter at hindu-ekstremister har hevdet at de har drevet med tvangs-omvendelse. Hinduene mener at om du er fra India så er det ensbetydende med at du er hindu.

Nylig møtte både kristne og sekulære grupper hverandre for å diskutere det som nå holder på å skje i India, og hvordan de kan møte de svært alvorlige truslene og angrepene fra ekstremistiske hinduistiske grupper. Et resultat av møtet er at man nå vil bestrebe seg på å dokumentere alle bruddene på menneskerettighetene, trakasseringen og volden mot kristne og sekulære grupper i India. 2.oktober - på Mahatma Gandhi's fødselsdag - vil det bli holdt en konferanse hvor forfølgelsen av annerledestenkende vil bli tatt opp som eget tema.

La oss huske våre lidende trossøsken i India i våre forbønner i tiden fremover.

Ingen kommentarer: