mandag, september 01, 2014

SISTE: 100 pastorer, diakoner og kirkelige ansatte drept eller forsvunnet i Ukraina

Er vi oppmerksomme på hva som skjer med våre kristne trossøsken i de russisk kontrollerte regionene Donetsk og Luhansk i Ukraina?

Nærmere 100 pastorer, diakoner og andre kirkelige medarbeidere er enten drept eller forsvunnet. 90 prosent av disse tilhører evangelikale kirker.

Menighetslokalene til de evangelikale kristne er enten stengt, eller beslaglagt for å brukes til militære formål.

 Minst 415.000 har flyktet fra sine hjem på grunn av kampene. Minst 180.000 er internt fordrevet inne i Ukraina, mens 197.000 har flyktet til Russland. Over 2000 mennesker er drept og 5000 såret siden kampene startet i april.

Denne helgen har våre trossøsken i baptist- og pinsemenigheter i Ukraina fastet og bedt. Situasjonen er svært spent og foruroligende, og for noens vedkommende har tragedien rammet dem: nære familie- og menighetsmedlemmer er drept eller forsvunnet, og man vet ikke hvor disse forsvunnede er blitt av. Drapene på fire baptister, som ble funnet igjen i en massegrav, har rystet ikke bare Ukraina, men en hel verden.

I de russisk-kontrollerte områdene er det kun Den russisk-ortodokse kirke som får holde på med sin virksomhet. All annen kristen virksomhet er forbudt. Den russisk-ortodokse kirke er provosert over veksten blant de evangelikale, og separatistene støtter opp om Den russisk-ortodokse kirken fordi den fremmer nasjonalistiske strømninger.

La oss fortsette å be for våre trossøsken. Mange sliter med angst og traumer på grunn av de harde krigshandlingene som pågår.

2 kommentarer:

Jan Ove sa...

Takk til deg Bjørn Olav for at du tar opp hvordan den lidende kirke har det i disse dager. Dette kan også skje i vårt land. LA OSS BE!
Jeg ønsker også å be for deg og din helse, din familie og din tjeneste.

Bjørn Olav sa...

Takk for forbønn. Ja, la oss våke og be!