fredag, september 26, 2014

Stor mennonitemenighet forlater kirkesamfunnet på grunn av kirkesamfunnets liberale teologi

En av de største forsamlingene som er med i Ohio avdelingen av  kirkesamfunnet: Mennonite Church USA, Hartville Mennonite Church (bildet), forlater kirkesamfunnet.

På et menighetsmøte hvor 318 av medlemmene møtte, stemte 95 prosent for å melde seg ut av Mennonite Church USA. Pastor Ross Miller begrunner utmeldelsen slik:

'Vi føler at Mennonite Church USA og Hartville Mennonite Church går to forskjellige veier, hva angår Skriftens autoritet og hellighet'.

Misnøyen med Mennonite Church USA er ikke av ny dato. Beslutningen menigheten har tatt har vært veloverveid. I åtte måneder har de fastet og bedt, de har hatt en rekke menighetsmøter og besøk av gjestetalere. Det skulle bli en sak som fikk begeret til å flyte over:

Det skjedde når Mountain States Mennonite Conference besluttet å ordinere Theda Good, som lever i samkjønnet partnerskap.

Når det ikke kom reaksjoner fra kirkesamfunnets ledelse på dette, men tvert i mot gav grønt lys for dette, var det ingen vei tilbake for Hartville Mennonite Church. De ville ha Bibelen som autoritet for liv og lære. Slikt står det stor respekt av.

Ingen kommentarer: