søndag, september 21, 2014

Et forunderlig profetisk budskap, del 1

Dette er en forunderlig historie. Det er historien om en russisk baptist som får et profetisk budskap fra en russisk-ortodoks munk. Det profetiske budskapet er like forunderlig!

Hermann Hartfeld er en av mine troshelter. Den nå 72 årige Hartfeld har både en doktorgrad i filosofi og i teologi, og er for tiden pastor for en baptistmenighet i Köln-Porz. I to perioder satt han i noen av sovjetunionens verste fangeleire, for sin kristne tro: 1962-65 og 1966-70.

Med spesiell tillatelse fra Hermann Hartfeld har jeg oversatt en artikkel han skrev i går - lørdag 20.september, hvor han forteller om denne profetien. Oversettelsen er ikke en direkte ord for ord oversettelse, men er omskrevet noe, slik at den skal være bedre å lese for norske lesere. Bildene brukes også med tillatelse fra Hartfeld. Om du skulle få lyst til å lese mer om Hermann Hartfeld og hans spennende og gripende troshistorie, kan gjøre det i boken: 'Tro som trosser KGB', som Lunde forlag gav ut i 1978. Den kan sikkert lånes på et bibliotek:

Årstallet er 1962. Hermann Hartfeld befinner seg i en rettssal i Semipalatinsk (i den nordøstlige delen av Kasakhstan, min tilføyelse), sammen med andre trosfanger.

'Tre av oss ble idømt fengsel som skulle sones i en fangeleir under hardt regime. I 1963 ble vi fraktet fra Semipalatinsk til fangeleir 154/11. De tre var: Nikolai Kriwoschejew, Viktor Rudnew og meg. Alle tre av oss fikk våre dommer på fem års fengsel i 1962. I fangeleiren møtte vi andre kristne, som adventistpastoren Ivan Lalujev, som døde her etter 20 år i fengsel, og pinsepastoren Afanasi Drabkov', skriver Hermann Hartfeld og legger til:

'Etter en kort tid kom en munk fra den sanne russisk-ortodokse kirke til fangeleiren, Serge Kashirin. Nå var vi seks kristne her'.

Fader Serge kom med følgende forunderlige profeti. Årstallet er 1963:

'Gud har vist meg at Sovjetunionen vil bryte sammen, kommunistene vil miste makten. Du, Hermann, vil reise til Tyskland og du vil besøke Canada, England USA, og vil studere i Tyskland. Du vil arbeide som pastor og etter Sovjetunionens kollaps vil du vende tilbake til Moskva og skal undervise i 20 år som gjestende professor i teologi...'.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: