torsdag, september 25, 2014

Finnes det håp for en som meg?

New Tribes Mission er en misjonsorganisasjon som står mitt hjerte nær, og følgende historie - hentet fra deres nettside - var så gripende å lese at jeg bare måtte bringe den videre.

Historien er hentet fra Paraguay, fra Pai Tary Teva folket.

'Elvio hadde et røft liv. Pai Tavy Tera-mannen hadde ikke bare vært ondsinnet. Han hadde også latt det gå ut over andre. Og han hadde et spørsmål til misjonær Don Flower: “Er det håp for meg?”

En mann med håp

“Er det noe håp om at jeg kan få fred fra fortiden min?” spurte han. “Fins det tilgivelse for en morder? Se arrene mine? Jeg sloss med stefaren min og han knivstakk meg. Så tok jeg kniven og stakk ham i skulderen. Se arret jeg har her på nesen? Det er fra en slåsskamp … jeg har vært i fengsel. Livet mitt har bestått av slåssing og spetakkel. Er det fred eller håp for en som meg?”
Don visste at det var bare ett håp: Å bli kjent med Kristus. Han visste at den eneste veien for Elvio til å bli kjent med Kristus, var å få lære om Ham gjennom Bibelhistorien, en fortelling om gangen. Legge en grunnvoll så Elvio kunne forstå det. Han ba Elvio komme til grunnleggende bibelundervisning.

Deler håpet han hadde funnet
Han var bestemt på at han ville høre på bibelundervisningen, fra skapelsen og utover. “To ganger kom Elvio med øyne så hovne av bistikk at han nesten ikke kunne se,” forteller Don. En annen gang var det ene øyet nesten gjenhovnet. Da var det kona hans som tilfeldigvis hadde truffet ham I øyet med en malle de hadde fisket. Det så ikke ut som han brydde seg om smertene, eller den merkelige hendelsen. Han og kona hans var ikke bare ivrige tilhørere. ”Vi tok med leksjonene hjem så vi kunne lese over dem om og om igjen. Vi ville forstå om Gud.”

Da undervisningen kom til historien om Jesu død, begravelse og oppstandelse, forsto Elvio og Miria. Han fant ikke bare svar for sitt belastede liv, men han fant håpet han søkte og mye mer.

Grunnleggende bibelundervisning forberedte dem på å lære om Kristus og vokse i troen på Ham. Nå underviser de bibelleksjoner til sitt eget folk. Du kan bruke de samme leksjonene til å forandre livet til dine venner, naboer og familiemedlemmer.

Denne bibelundervisningen finnes også på norsk!

Du kan lese mer om den her:

 http://fjellgrunn.no/

Mer om den norske avdelingen av New Tribes Mission finner du her:

http://norge.ntm.org/

Bildet viser Elvio som blir døpt.

Ingen kommentarer: