søndag, september 07, 2014

Pastor i Nepal dømt til 12 års fengsel satt fri etter to













Etter å ha tilbrakt nesten to år i fengsel ble en pastor i Nepal satt fri 27. juli. Dette er blitt kjent først nå. Pastoren skal ha blitt arrestert fordi han spiste oksekjøtt, noe som blir sett på som en kriminell handling i det hinduistiske Nepal. Selv om det er helt legalt for en ikke-hindu å spise kjøtt, ble denne pastoren arrestert og kastet i fengsel etter at hinduer i landsbyen hvor han bor angrep pastoren, brente ned hans hus etter at de hevdet at han hadde angrepet en ku, slaktet den og spist kjøttet.

Forfølgelsen av kristne i Nepal ser ut til å eskalere, og historien hinduene har servert i denne saken er et skalkeskjul for å få brakt denne pastoren til taushet.

Det var oktober 2012 pastor Chhedar Lhomi Bhote (bildet) ble arrestert etter at en mobb med militante hinduer angrep ham i hans hjem. 37 åringen er pastor for en liten forsamling. Han ble opprinnelig dømt til 12 års fengsel. Pastor Bhote og hans familie bor i et avsidesliggende strøk av Nepal, nær den tibetanske grensen. Det kan være årsaken til at hans sak først er blitt kjent nå.

Ingen kommentarer: