fredag, september 05, 2014

Har feiret ukentlige gudstjenester i Kristi himmelfartskapellet i to år

Denne måneden er det to år siden vi startet opp med gudstjenestene i Kristi himmelfartskapellet.

Hver torsdag kl.1800 har vi kommet sammen for å be, synge, lovprise, feire Herrens måltid sammen. Liturgien er den samme hver gang. Dens innhold skriver seg tilbake til den tidlige kirken. Og slik fortsetter vi også: Hver torsdag kl.18.00.                   

I 'Den Heliga Mässan', gudstjenesteordningen for Ekumeniska kommuniteten i Bjärka Säby, som jeg er medlem av, heter det: 'Hver gudstjeneste er en rasteplass der vi gjennom Ordet og måltidet får veiledning og næring for den videre vandringen. Vi innser hvor livsnødvendig denne rasteplassen er for at vi ikke skal bli liggende etter på veien, mister motet og tape orienteringen. Det er ved at vi hver søndag (for vårt vedkommende hver torsdag, min tilføyelse) feirer gudstjeneste at vi forstår hvorfor vi er kristne. Det er ved å delta i kirkens gudstjeneste at vi bevarer troen'. (Oversatt fra Peter Halldorf: Den Heliga Mässan. 2014, side 16)

Det eneste nye vi nå innfører er det vi kaller 'Månedens ord'. Dette er et spesielt valg bibelord, som vi vil forsøke å leve ut i praksis i den måneden ordet gjelder for. Vi følger 'Fra ord til liv' som gis ut av Focolare, og blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over.

Ordet for september er dette:

'Ta derfor imot hverandre slik Kristus har tatt imot dere, til Guds ære'. (Rom 15,7)

Dette ordet vil vi utfordre hverandre på. Hvordan kan dets innhold leves ut i praksis?

Takk til dere som støtter Kristi himmelfartskapellet med deres forbønner og gaver. Noen gir et månedlig beløp. Det er vi veldig takknemlig for. Ingen som har ansvar for arbeidet som gjøres i kapellet får lønn. Alle gaver vi får inn brukes til å dekke løpende utgifter til den ukentlige nattverden, strømutgifter, forsikring av bygningene på Øvre Strømstad bønnetun.

Gaver kan gis til: 1604.14.64406. Kontoens navn er Poustinia.

Du er hjertelig velkommen til å delta på våre økumeniske gudstjenester. Enkelte finner veien til oss helt fra Oslo. Det er grei togforbindelse via Gjøvikbanen.

Ingen kommentarer: