søndag, februar 22, 2015

Ble forfulgt for sin tro mens han lå døende

Dette er historien om en kristen fra Indonesia som selv mens han ligger for døden blir forfulgt for sin tro.

Representanter for International Christian Concern, forteller at en representant for denne kristne menneskerettighetsorganisasjonen fikk anledning til å treffe Jeyus, mens han ennå levde. Han kunne da fortelle at han en periode ble forfulgt for sin tro på Herren Jesus, av slektninger. På grunn av truslene fra disse slektningene så han og kona seg tvunget til å leve i skjul i flere ulike byer på Vest-Java. Dette var en svært krevende situasjon, ikke minst økonomisk, i og med at han stadig måtte finne seg nye jobber. For omtrent seks måneder siden ble Jayus diagnostisert med kreft. Til tross for den særdeles tøffe situasjonen de nå var kommet oppi, var Jeyus sikker i sin tro på at han skulle bli helbredet.

Etter måneder med bønn fikk han den beskjeden han hadde lengtet etter: legene kunne ikke finne spor av kreften. Dette skjedde i desember i fjor.

Men han hadde ikke kommet ut av sykehuset før hans helsesituasjon forverret seg. Noen uker etter tilbød hans svigerforeldre, som er muslimer, at Jayus og hans kone kunne få leie en leilighet aldeles gratis. Jayus og hans kone ble svært glad og trodde at forfølgelsen fra slekta nå ville opphøre. Men så var ikke tilfelle. I stedet ble det kristne ekteparet nå spurt om de ikke ville vende tilbake til Islam. Til dette svarte de:

'Nei. Det var ikke vi som fant Gud. Det var Gud som fant oss!'

Rett etter denne konfrontasjonen forverret helsen til Jayus seg dramatisk. 14. januar døde han.

Når representanter for International Christian Concern og medlemmer av menigheten Jayus tilhørte lå Jayus på en madrass, iført en shorts og dekket med en gammel t-skjorte. Kona hans gråt ukontrollert, hun klarte ikke å ha inn over seg at ektemannen var død. Svigerforeldrene og slektningene ville ikke komme nær liket, siden de mente at det var urent. De ba også representantene for International Christian Concern om å ta med seg liket, siden de ikke lenger ville ha det i huset sitt. Etter å ha lett lenge fant representantene for International Christian Concern frem et kristent sykehus, hvor liket til Jeyus kunne ligge til de kunne begrave ham. Dagen etter ble han begravet i Jakarta.

Dagen etter begravelsen kunne kona til Jayus, Yuni, fortelle om mannens rike bønneliv. Ikke minst for deres et år gamle baby, Samuel. Hans største ønske var at Samuel en dag skulle vokse opp og 'bli en stor Guds tjener som vant mange mennesker for Guds rike'. Familien har også en tenåringsdatter, Fanny.

La oss be for de etterlatte.

Ingen kommentarer: