tirsdag, februar 10, 2015

Walter Beuttler - en mann som levde med Herrens manifesterte nærvær, del 1

Walter Beuttler (bildet) har vært et ukjent navn for mitt vedkommende. Det var gjennom en å bli kjent med Wade Taylor, en mann med en anerkjent profetisk tjeneste, at navnet dukket opp. Og det Wade Taylor kunne fortelle gjorde meg veldig nysgjerrig:

Walter Beuttler var en mann som 'kjente og vandret med Herren som få andre', for å bruke Wade Taylors ord. Taylor som var student ved den bibelskolen hvor Walter Beuttler underviste forteller at 'Herren åpenbarte seg selv og beveget seg i livene til de studentene som lyttet til hans undervisning. Som et resultat ble jeg både utfordret og forandret'.

Walter Beuttler levde svært nær Herren i bønn, og han oppmuntret gjerne sine studenter til å bruke tid med Herren i stillhet for å lære Hans stemme å kjenne. Han talte ofte om å tilbringe 'kvalitetstid til å vente på Herren'.

Walter Beuttler var født i Tyskland i 1904, men i 1925 emigrerte han til USA. I 1931 var han ferdig uteksaminert fra Central Bible Institue og i årene 1939-1972 underviste han ved Eastern Bible Institute. I forbindelse med en vekkelse ved skolen i 1951 opplevde Beuttler at Gud kalte ham til 'å gå for å undervise nasjonene' og i 22 år reiste han verden rundt for å forkynne Guds ord. Han pensjonerte seg i Shaverton, Pennsylvania, sammen med kona Elisabeth. Der fortsatte han sin tjeneste til Herren hentet han hjem i 1974.

Han talte ofte om 'Guds manifesterte nærvær' og 'Guddommelig ledelse'. Ikke som en teori, men som erfart liv. Walter Beuttler levde i det overnaturlige og mennesker som møtte ham glemte det aldri. Til å begynne med kunne de nok oppleve ham som en ganske ordinær mann, men han etterlot seg noe av Guds nærvær der han kom som var til å ta og føle på.

I tiden fremover kommer jeg til å presentere glimt fra hans spennende vandring med Herren. Jeg tror de fleste av oss har mye å lære av dette.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: