mandag, februar 02, 2015

Terror til tross: Evangeliet på frammarsj i Nigeria!

Siden 2011 har 1.000 kirker blitt ødelagt, tusenvis av kristne er drept og fått sine hjem og forretninger ødelagt, mange på grunn av den islamistiske terrorgruppen Boko-Haram.

Likevel - til tross for at Nigeria ligger på listen over de 10 verste landene hva angår forfølgelse av kristne - vokser Kristi forsamling den føderale republikken, som består av 36 stater. Som du ser av kartet grenser landet til Benin, Niger, Chad og Kamerun.

Mens militante muslimer fortsetter angrepene i Nigeria og truer de omkringliggende landene, fortsetter kristne arbeidere å forkynne evangeliet og nå nye mennesker med De gode nyhetene om Guds rike. Greg Dorsey, som er et pseudonym på grunn av sikkerheten, og som arbeider i Vest-Afrika, forteller til Baptist Press, at nigerianske kristne arbeider svært effektivt flere steder i landet.

'I det nordvestlige hjørnet av Nigeria hvor Boko-Haram står sterkt og utført mange av sine grufulle handlinger, og hvor det er svært vanskelig å holde gudstjenester eller komme sammen til møter, kommer nye mennesker til tro som trofast holder fast ved troen til tross for alle disse utfordringene'.

En annen kristen arbeider forteller om sterke vitnesbyrd han har hørt fra kristne i den nordlige delen av landet. Vitnesbyrdene hørte han nylig i forbindelse med et møte han deltok på. Hver av disse som vitnet kunne fortelle at de hadde kommet til tro ved en annen kristen eller gjennom nære slektninger. Tidligere i år ble noen av disse kristne arrestert. I fengslet delte de sin tro med noen av fangene, som igjen resulterte i at disse kom til tro på Jesus.

3. januar skjedde det som er blitt beskrevet som de dødeligste angrepet fra Boko-Haram noensinne. Da angrep hundrevis av militante muslimer fra denne terrorgruppen byen Baga og 16 omkringliggende landsbyer og slaktet ned over 2000 mennesker.

La oss takke Gud for alle som kommer til tro midt i forfølgelsene og be om en gjennomgripende vekkelse i landet.

Ingen kommentarer: