mandag, februar 02, 2015

Tusenårsriket, del 7

Her fortsetter undervisningen til C.I Scofield om Tusenårsriket. Forrige artikkel ble publisert 26.januar:

Måten hedningefolkene blir styrt på i Tusenårsriket, får vi en antydning om i det 19. kapitlet hos evangelisten Lukas. Vi leser om en mann av høy anseelse som reiser til et land langt borte for å få kongsmakt og så kommer han tilbake. Da han har fått kongsmakten, vender han langt om lenge tilbake, og da holder han regnskap med tjenerne sine. Den ene som hadde fått ti pund, og hadde vunnet ti pund, får høre av kongen: 'Vel, du gode og tro tjener! Fordi du har vært tro i det små, skal du råde over ti byer'.

Forstår du meningen? Hvor skal myndigheten utøves? Oppe i himmelen? Er det mange byer i himmelen? Tvert imot, himmelen er en by. Det kunne ikke være noe annet sted enn på jorden. Så leser vi i Hebreerbrevet den tydelige erklæringen: 'For det var ikke under engler han la den kommende verden, som vi taler om - men under oss'. Vi tenker det i korthet slik: Administrasjonen under Kristi kongelige myndighet på jorden i Tusenårsriket skal skje gjennom opprettelsen av det administrative dommerembete i Israel, og gjennom personlig virke av de hellige i sine herliggjorte kropper. Himmelen og jorden kommer så si sammen under tusenårsperioden.

Hvordan vil forholdene på jorden bli i den perioden?

Når profetene tegner bildet av Tusenårsrikets jord, dypper de penslene sine i regnbuen. Dere kjenner til hvor uforlignelige vakre beskrivelsene deres er, når man betrakter dem bare som poesi.

Jesaja sier:

'Men en kvist skal skyte fram av Isais stubb, og et skudd fra hans røtter skal bære frukt. Og Herrens Ånd skal hvile over ham - visdoms og forstands Ånd, råds og styrkes Ånd, den Ånd som gir kunnskap om Herren og frykt for ham. Han skal ha sitt velbehag i frykten for Herren. Han skal dømme etter det hans øyne ser, og ikke skifte rett etter det hans ører hører'. (Jes 11,1-3)

Kjære venner, det er svært sjeldent at de ringe blir dømt med rettferdighet nå. Like så sjeldent at en milliardær får en rettferdig dom. For en herlig tid det skal bli når de ringe - de fattige - skal få sin rett.

'men han skal dømme de små i samfunnet med rettferdighet og skifte rett med rettferdighet for de nedbøyde på jorden. Han skal slå munnen med sin munns ris og drepe den ugudelige med pust fra sine lepper'. (Jes 11,4)

Det vil si at mens det på den ene siden er en tilstand av ro, velsignelse og fred, blir det på den andre siden de som er ulydelige eller opprørske øyeblikkelig ødelagt. Vi lever i en tid da Gud bærer over med onde mennesker. Det er Hans tålmodighets tid. Tusenårsriket er Herren Jesu Kristi makts rike, og så snart ondskapen viser seg, blir den dømt og straffet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: